Ο Δήμος Λευκωσίας εκφράζει την ικανοποίησή του για τις χθεσινές ανακοινώσεις του Προέδρου της Δημοκρ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2017 / Ο Δήμος Λευκωσίας εκφράζει την ικανοποίησή του για τις χθεσινές ανακοινώσεις του Προέδρου της Δημοκρ
Παρ, 06 Οκτ. 2017 13:45
Ο Δήμος Λευκωσίας εκφράζει την ικανοποίησή του για τις χθεσινές ανακοινώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφορικά με νέα, σημαντικά έργα στο Δήμο Λευκωσίας, καθώς και για την απόφαση της κυβέρνησης να αναλάβει την αποπληρωμή των δανείων των Δήμων.

Πρόκειται για έργα που η Πρωτεύουσα είχε ανάγκη και τα οποία ο Δήμος Λευκωσίας διεκδικούσε εδώ και καιρό. Η παραχώρηση στον Δήμο του χώρου του παλιού ΓΣΠ, η ανέγερση νέου κτηρίου της Βουλής και νέου αρχαιολογικού μουσείου, το Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας και η μελέτη βιωσιμότητας για τη λεωφόρο Αμμοχώστου, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του προγράμματος έργων του Δήμου, θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά τη Λευκωσία, τόσο σε αισθητικό όσο και σε λειτουργικό επίπεδο. 

Για πρώτη φορά ο Δήμος Λευκωσίας καλείται να διαχειριστεί πολύ σημαντικούς πόρους για ανάπτυξη του Αστικού Κέντρου, για αναζωογόνηση της Πράσινης Γραμμής και της Εντός των Τειχών Πόλης και για ποιοτική αναβάθμιση γειτονιών. Είναι επίσης η πρώτη φορά που οι πόροι αυτοί, αφορούν έργα που έχουν σχεδιαστεί στη βάση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού, του Σχεδίου Περιοχής του Αστικού Εμπορικού Κέντρου και του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Κινητικότητας για τη Λευκωσία, που στόχο έχει τη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης, την αύξηση της προσβασιμότητας και την καλύτερη καθημερινότητα των δημοτών.

Ο Δήμος Λευκωσίας προχωρά, με διαδικασίες που διασφαλίζουν ορθολογική διαχείριση πόρων και με πλήρη διαφάνεια, στην όσο το δυνατόν πιο γρήγορη προκήρυξη και ολοκλήρωση των έργων.