2η συνάντηση Τοπικής Ομάδας Υποστήριξης στο πλαίσιο του έργου InnovaSUMP

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2018 / 2η συνάντηση Τοπικής Ομάδας Υποστήριξης στο πλαίσιο του έργου InnovaSUMP
Τρι, 09 Ιαν. 2018 10:20
Πραγματοποιήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2017 η 2η συνάντηση της τοπικής ομάδας υποστήριξης του έργου InnovaSUMP - Innovation in sustainable urban mobility plans for low carbon transport (Καινοτομίες στα σχέδια βιώσιμης αστικής κινητικότητας για αστικές μεταφορές χαμηλών εκπομπών άνθρακα) του προγράμματος διαπεριφερειακής συνεργασίας INTERREG Europe το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από ιδίους πόρους.

Στο εταιρικό σχήμα με επικεφαλής τον Δήμο Λευκωσίας, συμμετέχουν Δήμοι από όλη την Ευρώπη συμπεριλαμβανομένων των Δήμων Πράγας (Τσεχία), Ντέβον (Ηνωμένο Βασίλειο), Ραβέννα (Ιταλία), Βίλνιους (Λιθουανία), Κορδελιού – Ευόσμου (Ελλάδα),  Ιασίου (Ρουμανία), Βισέου (Πορτογαλία), καθώς και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που θα παρέχει την επιστημονική υποστήριξη στους εταίρους.

Ο Δήμος Λευκωσίας μέσα από το έργο InnovaSUMP το οποίο επικεντρώνεται στη βελτίωση των υφιστάμενων πολιτικών στον τομέα των μεταφορών στοχεύει στη δημιουργία ενός συστήματος μετακινήσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης ως παρατηρητές, από τον ΟΣΕΛ, το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών, το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και του Δήμου Λευκωσίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για την πρόοδο του έργου και τις καινοτομίες που παρουσιάστηκαν στα θεματικά εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν στην Πράγα και στη Ραβένα. Στόχος των συναντήσεων είναι η ανταλλαγή απόψεων, ιδεών, καλών πρακτικών  και η ετοιμασία προτάσεων για βελτίωση  των αποτελεσμάτων του έργου. Επιπλέον, οι συναντήσεις της Τοπικής Ομάδας Υποστήριξης έχουν ως κεντρικό στόχο την βελτίωση του εργαλείου πολιτικής που στην προκειμένη περίπτωση είναι το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος  Ανάπτυξη, 2014-2020.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα
www.interregeurope.eu/innovasump