Ο Δήμος Λευκωσίας απένειμε το Τιμητικό Μετάλλιο της Λευκωσίας στο Ίδρυμα Κώστα & Ρίτας Σεβέρη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2019 / Ο Δήμος Λευκωσίας απένειμε το Τιμητικό Μετάλλιο της Λευκωσίας στο Ίδρυμα Κώστα & Ρίτας Σεβέρη
Τρι, 17 Σεπ. 2019 13:35
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας τίμησαν το Ίδρυμα Κώστα & Ρίτας Σεβέρη με το Τιμητικό Μετάλλιο της Λευκωσίας μαζί με το Τιμητικό Δίπλωμα της Λευκωσίας, για την ίδρυση και τη λειτουργία του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας (CVAR) στο Ιστορικό Κέντρο της Λευκωσίας καθώς και για τη σημαντική προσφορά του στη μελέτη της ιστορίας της πόλης τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων επισήμανε τη σημασία του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας που βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Λευκωσίας και για την οδό Ερμού που τα τελευταία χρόνια τα έργα ανάπλασης έχουν αναδείξει την αρχιτεκτονική αξία του ιστορικού κέντρου, τον χώρο γενικότερα, ενώ η δημιουργία και συνεχής λειτουργία του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας από το Ίδρυμα Κώστα και Ρίτας Σεβέρη, έχει προσδώσει ζωή και νέο ρόλο στην ιστορική αυτή οδό.

Συνέχισε, ότι όσο και να υπάρχει δημόσια παρέμβαση για τη δημιουργία μουσείων, κέντρων έρευνας, πολιτιστικών υποδομών γενικότερα, αν η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν συμβάλει με το πάθος της, το μεράκι της που δεν μετρά χρόνο, κόπο, και πόρους, δεν αναπτύσσεται ο πολιτισμός ενός τόπου.

Αυτό το πάθος τιμούμε σήμερα! Βρισκόμαστε εδώ στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας για να τιμήσουμε τον Κώστα και Ρίτα Σεβέρη για το πολύπλευρο έργο τους και ιδιαίτερα για την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου αυτού.

Το ίδρυμα Κώστα και Ρίτας Σεβέρη έχει στόχο την προώθηση του πολιτισμού, της ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας μεταξύ των κοινοτήτων της Κύπρου και ανάμεσα στην Κύπρο και τις γειτονικές χώρες.

Εκ μέρους του Ιδρύματος απεύθυνε χαιρετισμό η κ. Ρίτα Σεβέρη λέγοντας ότι:
«Απόψε είναι μια σημαντική βραδιά για το Ίδρυμα μας. Μας τιμούν οι συμπολίτες μας, οι δημότες της Λευκωσίας μας και νιώθουμε πραγματικά περήφανοι και συγκινημένοι.

Το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας συμπληρώνει 5 χρόνια ζωής.

Νιώθουμε περήφανοι γιατί πιστεύουμε πως με σκληρή δουλειά και την βοήθεια πολλών εκτιμητών του έργου μας, έχουμε ξεπεράσει τους στόχους μας.

Πρώτος στόχος μας εξ’ αρχής ήταν η κοινωνική προσφορά: να προσφέρουμε στην Κυπριακή κοινωνία μια ιστορική εστία.

Σαν δεύτερο στόχο προσπαθήσαμε να αγκαλιάσουμε όλες τις κοινότητες που κατοικούν στο νησί, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους, και να συμβάλουμε στο κλίμα συμφιλίωσης και ειρηνικής συνύπαρξης στην Κύπρο.

Τρίτο, προσπαθήσαμε να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας στο εξωτερικό που εξυπακούει την προβολή της Κύπρου και της Λευκωσίας στον διεθνή χώρο.

Οι πιο πάνω στόχοι δεν θα μπορούσαν να είχαν επιτευχθεί χωρίς την δική σας συμβολή, την συμβολή των φίλων μας.»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις συλλογές και τις δράσεις του Κέντρου και ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς του Κέντρου.