Συνεργασία RISE - ΒΟΡΕΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2019 / Συνεργασία RISE - ΒΟΡΕΑΣ
Παρ, 11 Οκτ. 2019 09:45
Το RISE, Κέντρο Αριστείας στην Κύπρο, στο χώρο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) με έμφαση στην έρευνα διαδραστικών μέσων, έξυπνων συστημάτων και αναδυόμενων τεχνολογιών και η εταιρία ΒΟΡΕΑΣ, εταιρία με σκοπό να παρέχει υψηλού επιπέδου αξιόπιστες υπηρεσίες στην Αυτοματοποίηση και την Δικτύωση των βιομηχανικών παραγωγικών διεργασιών, συμβάλλοντας ενεργά στην ανάπτυξη και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Βιομηχανίας, έχουν συμφωνήσει να συνεργαστούν στην ανάπτυξη έρευνας και πιλοτικών προγραμμάτων στον τομέα των εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης ως την κινητήρια δύναμη στο βιομηχανικό «Ίντερνετ των πραγμάτων» (IIoT) καθώς και στην εξέταση της δυνατότητας εφαρμογής της σε διάφορες περιπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η συνεργασία θα επικεντρωθεί στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος έτοιμου για το μέλλον μέσω της προσθήκης δυνατοτήτων σε ήδη υπάρχοντα μηχανήματα και στην επεξεργασία δεδομένων για να επιτραπεί η τεκμηριωμένη λήψη αποφάσεων στην Βιομηχανία Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου.

«Δημιουργούμε συνεργασίες με αξιόλογους συνεταίρους, όπως το RISE, ένα Κέντρο Αριστείας, Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας, ούτως ώστε να είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας βρίσκοντας τους λύσεις που βελτιώνουν την καθημερινή τους ζωή και την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων τους,» δήλωσε ο Γιάννης Μαρινίτσης, Διευθυντής πωλήσεων ΒΟΡΕΑΣ Ο.Ε.

Το Κέντρο RISE και η εταιρία ΒΟΡΕΑΣ έχουν θέσει ως στόχο μια δυνατή συνεργασία με προστιθέμενη αξία στην οικονομία και την κοινωνία.

«Στόχος μας είναι η αποτελεσματική συνεργασία σε θέματα έρευνας στους τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Νοημοσύνης των Μηχανών (Machine Learning) και συσκευών Βιομηχανικών Δικτύων των πραγμάτων (IIoT) με σκοπό τη γεφύρωση του κενού μεταξύ των υφιστάμενων και ψηφιακών συστημάτων,» ανάφερε ο Σπύρος Νικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος του RISE.

Το Κέντρο Αριστείας, RISE, έχει σημαντικό ρόλο στην μετάδοση της τεχνογνωσίας και τεχνολογίας στην Κύπρο και στην ευρύτερη περιοχή. Το RISE έχει ως στόχο να παίξει το ρόλο του συνδέσμου μεταξύ ακαδημαϊκής έρευνας και βιομηχανικής καινοτομίας, στα πλαίσια της επιστημονικής, τεχνολογικής και οικονομικής ανάπτυξης της Κύπρου και της Ευρώπης. Ως βασικό στοιχείο της στρατηγικής του έχει θέσει ως στόχο  να γεφυρώσει το κενό μεταξύ έρευνας και βιομηχανίας και αναζητεί συνεργασίες με Κυπριακές και Διεθνείς επιχειρήσεις.