Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Αγίου Ανδρέου και Καντάρας στην Παλλουριώτισσα ενέκρινε το Δημοτ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2019 / Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Αγίου Ανδρέου και Καντάρας στην Παλλουριώτισσα ενέκρινε το Δημοτ
Παρ, 25 Οκτ. 2019 11:35
Μετά από δεκαετίες οι λεωφόροι Αγίου Ανδρέου και Καντάρας σφύζουν και πάλι από ζωή. Πολλά από τα ακίνητα συνεχίζουν τη δραστηριότητα τους ως εμπορικά καταστήματα, ενώ σε πολλά άλλα δραστηριοποιούνται νέες επιχειρήσεις, όπως, φούρνοι, καφετέριες κλπ.

Για τη διευκόλυνση της ανάπτυξης αυτού του εμπορικού δρόμου, τη στήριξη όλων των επιχειρήσεων που τα τελευταία χρόνια λειτουργούν στις λεωφόρους και κυρίως για την ασφαλή διακίνηση και εξυπηρέτηση των δημοτών, ο Δήμος προχωρεί στη δημιουργία πέραν των 170 χώρων στάθμευσης επί της οδού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας, σε πρόσφατη συνεδρία του, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το ρυθμιστικό σχέδιο για τις λεωφόρους Αγίου Ανδρέου και Καντάρας στην Παλλουριώτισσα που ετοίμασε το Τμήμα Δημοσίων Έργων (ΤΔΕ) και εγκρίθηκε από τον Κεντρικό Φορέα.

Οι σχεδιασμοί αυτοί προχώρησαν μετά από έντονα αιτήματα των δημοτών της περιοχής και οι τελικές ρυθμίσεις διαμορφώθηκαν μέσα από διαδικασία ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων με τους επηρεαζόμενους.

Μεταξύ άλλων θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες ρυθμίσεις:

• Μείωση του αριθμού των λωρίδων κυκλοφορίας των Λεωφόρων Αγίου Ανδρέου και Καντάρας από τέσσερις σε τρείς εκ των οποίων η μεσαία λωρίδα θα εξυπηρετεί τις δεξιόστροφες κινήσεις προς παρόδιους δρόμους.

• Χωροθέτηση παρόδιων θέσεων στάθμευσης και στις δύο πλευρές του δρόμου όπου είναι εφικτό. 

• Διατήρηση της φωτοελεγχόμενης διάβασης πεζών στη συμβολή Αγίου Ανδρέου/Πουλίου και Καποτά αλλά με τρεις αντί τέσσερεις λωρίδες στο ανατολικό σκέλος και δημιουργίας ακόμη μιας φωτοελεγχόμενης διάβασης πεζών.

• Συμπλήρωση πεζοδρομίων όπου χρειάζεται για την ασφαλή διακίνηση των πεζών.

Οι εργασίες βελτίωσης θα πραγματοποιηθούν από το Τμήμα Δημοσίων Έργων λόγω αρμοδιότητας του δρόμου, ενώ ο χρόνος εκτέλεσης των εργασιών θα καθοριστεί από το ΤΔΕ μετά από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.