Ανάπλαση Εξωτερικού Περιμετρικού Τόξου Τάφρου - Φάση Α2.1

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2020 / Ανάπλαση Εξωτερικού Περιμετρικού Τόξου Τάφρου - Φάση Α2.1
Τετ, 26 Φεβ. 2020 09:25
Διάνοιξη περάσματος κάτω από την Πλατεία Δώρου Λοΐζου (γέφυρα Κάνιγγος)

Συνεχίζονται τα έργα της Ανάπλασης του Εξωτερικού Περιμετρικού Τόξου με τη διάνοιξη του περάσματος κάτω από την Πλατεία Δώρου Λοΐζου (γέφυρα Κάνιγγος) που στόχο έχει τη σύνδεση του τμήματος της τάφρου μεταξύ των προμαχώνων Νταβίλα και Κωστάντζα, για πεζούς και ποδήλατα.

Το Έργο «Ανάπλαση Εξωτερικού Περιμετρικού Τόξου» εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Στρατηγικής της Ολοκληρωμένης και Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Λευκωσίας για μετατροπή της περιμέτρου των τειχών και της τάφρου στον πράσινο περίπατο της Λευκωσίας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης και προσφέροντας θέαση και πρόσβαση στα Ενετικά Τείχη και την τάφρο, το σημαντικότερο μνημείο διεθνούς σημασίας και τοπόσημο της  πρωτεύουσας. Το έργο αποτελεί μέρος της μεγαλύτερης συγχρηματοδοτούμενης παρέμβασης για τη συνολική βιώσιμη ανάπλαση του τμήματος του περιμετρικού τόξου από τη συμβολή της Λεωφόρου Στασίνου με την Πλατεία Ελευθερίας και τη Λεωφόρο Ευαγόρου μέχρι τη συμβολή της με το άνοιγμα του Κολοκάση (γέφυρα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Β’).

Για τη διάνοιξη και ενίσχυση του περάσματος ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό ότι η γέφυρα Δώρου Λοΐζου (Κάνιγγος), παρά το ΟΧΙ, θα παραμείνει κλειστή κατά το ήμισυ της για τη διεκπεραίωση των εργασιών που αφορούν το έργο της Ανάπλασης Εξωτερικού Περιμετρικού Τόξου Τάφρου – Φάση Α2.1, από την Τετάρτη 4  Μαρτίου 2020. Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν 4 μήνες.

Για διευκόλυνση στη διακίνηση και των οδηγών θα διατηρηθούν δυο λωρίδες κυκλοφορίας, μια προς κάθε κατεύθυνση, θα τοποθετηθούν εύκαμπτοι πάσσαλοι για αποτροπή εισόδου οχημάτων στο χώρο του εργοταξίου, αλλά και προς τη λωρίδα αντίθετης κατεύθυνσης και ανάλογη ρύθμιση των φώτων τροχαίας. Μόλις ολοκληρωθεί το ένα τμήμα θα γίνουν οι ανάλογες τροποποιήσεις για τη πλήρη διάνοιξη της σήραγγας και συνέχιση του έργου στο άλλο τμήμα της γέφυρας με τις ανάλογες ρυθμίσεις.

Για τη διευκόλυνση των πεζών θα δημιουργηθεί νέα διάβαση πεζών προς τον κυκλικό κόμβο του ΟΧΙ.

Οι οδηγοί και οι πεζοί προτρέπονται να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες και τα σήματα τροχαίας.

Ο Δήμος προσβλέπει στη συνεργασία του κοινού για γρηγορότερη και καλύτερη εκτέλεση των εργασιών προς όφελος της περιοχής. Λυπούμαστε για τυχόν ταλαιπωρία των δημοτών και των επισκεπτών στην περιοχή.

Το έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) της Ε.Ε. στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», Άξονας Προτεραιότητας 6: «Ολοκληρωμένη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη» για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.