Δήμος Λευκωσίας - Πριν χαθούν οι μνήμες: Λευκωσιάτισσες Μοδίστρες
Πριν χαθούν οι μνήμες: Λευκωσιάτισσες Μοδίστρες

Πριν χαθούν οι μνήμες: Λευκωσιάτισσες Μοδίστρες

21 (Τρίτη), Μάρτιος 2017 21/03/2017 - 19:30- Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας

Στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Νύφες στο Λεβέντειο: Παράδοση και Μόδα στην Ελλάδα και στην Κύπρο»,   το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας σε συνεργασία με την Πνευματική Αδελφότητα Ελληνίδων Κύπρου συντονίζει συνάντηση με θέμα «Πριν χαθούν οι μνήμες: Λευκωσιάτισσες Μοδίστρες». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017, ώρα 19:30 στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας. Το κοινό καλείται να κάνει έγκαιρα κράτηση, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, στο τηλ. 22661475 ή στο info@leventismuseum.org.cy.

Τη συζήτηση συντονίζουν η Δρ Δήμητρα Παπανικόλα – Μπακιρτζή, Διευθύντρια του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας, ο Δρ Χρύσανθος Χρυσάνθου, Δημοσιογράφος – Ερευνητής, και η Αναστασία Σιακαλή, Δημοσιογράφος - Ερευνήτρια, η οποία και θα ανοίξει τη συζήτηση με εισαγωγική ομιλία. Μνήμες και εμπειρίες θα μοιραστούν με το κοινό οι Αγνή Ιακωβίδου, Αθηνά Σαββίδου, Βέρα Φεσά – Σαμψών και Αριστείδης Κουδουνάρης Πρόεδρος Κυπριακής Εταιρείας Ιστορικών Σπουδών.  

Η διάλεξη/συζήτηση επιδιώκει συζήτηση για να ακουστούν μνήμες και να συζητηθούν ξεχασμένες πληροφορίες για τους οίκους ραπτικής  και τις μοδίστρες της Λευκωσίας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο θέμα του νυφικού φορέματος και στο ράψιμό του. Οι παρευρισκόμενοι θα κληθούν να συμβάλουν με τις δικές τους προσωπικές αναμνήσεις και πληροφορίες.

Η έκθεση «Νύφες στο Λεβέντειο: Παράδοση και Μόδα στην Ελλάδα και στην Κύπρο», που πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος Ναυπλίου θα διαρκέσει έως και τις 23 Απριλίου 2017.

Χορηγός: Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντης
Χορηγός Επικοινωνίας: Ο Φιλελεύθερος και MegaOne
Στηρίζουν: Δήμος Λευκωσίας, Σύνδεσμος Φίλων Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας,
Συνεργασία: Πνευματική Αδελφότης Ελλήνων Κύπρου