Δήμος Λευκωσίας - 22ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Πανεπιστημίου Κύπρου - Αντρόνικος ή ο Ζωγκράφος
22ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Πανεπιστημίου Κύπρου - Αντρόνικος ή ο Ζωγκράφος

22ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Πανεπιστημίου Κύπρου - Αντρόνικος ή ο Ζωγκράφος

09 (Τετάρτη), Οκτώβριος 2019 09/10/2019 - 20:30- Αρχοντικό Αξιοθέας

22ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Πανεπιστημίου Κύπρου
Αντρόνικος ή ο Ζωγκράφος

Θεατρική ομάδα «Σόλο για Τρεις»
Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, 20:30
Στο Αρχοντικό Αξιοθέα

Κείμενο: Ευρυδίκη Περικλέους-Παπαδοπούλου
Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά
Μουσική: Μιχάλης Χριστοδουλίδης
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Κουννής
Κοστούμια: Μαρίνα Νικολαϊδου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Καρολίνα Σπύρου
Φώτα-Ήχος: Αντρέας Καρσεράς

Τον Αντρόνικο υποδύεται ο ηθοποιός Νεκτάριος Θεοδώρου.

Εμπνευσμένο από τη ζωή του ζωγράφου Κώστα Στάθη (1913–1987), ενός άγνωστου μέχρι πρότινος στο ευρύ κοινό κύπριου καλλιτέχνη, το έργο της Ευρυδίκης Περικλέους – Παπαδοπούλου τον συστήνει στο κυπριακό κοινό μέσα από μια ενδιαφέρουσα παράσταση, που αποκαλύπτει συγκλονιστικές πτυχές της προσωπικότητας του ως μια πρωτοπόρα φυσιογνωμία της σύγχρονης κυπριακής ζωγραφικής. Μετά την επιστροφή του από ένα ταξίδι με τον πατέρα του στην Αθήνα, όπου υποβάλλεται σε θεραπεία ηλεκτροσόκ σε ψυχιατρική κλινική, βρίσκουμε τον Αντρόνικο πίσω στο εργαστήρι του στο χωριό του. Ζώντας πια ως ερημίτης μέσα στη σχιζοφρένεια, την εγκατάλειψη και την απομόνωση, αφιερώνει το υπόλοιπο της ζωής του στη ζωγραφική, ξεχασμένος από συγγενείς και φίλους.

Στην πορεία του μονολόγου, ο χρόνος σμίγει με το παρόν και το παρελθόν, όπου εξελίσσεται ένας διάλογος με τον εαυτό του, αλλά και με πρόσωπα που σημάδεψαν με έντονο τρόπο τη ζωή του. Οι μνήμες τον καθοδηγούν πίσω στην παιδική του ηλικία στο χωριό του, στα φοιτητικά χρόνια στην Αθήνα, στον έρωτα της ζωής του, στην επιστροφή του στην Κύπρο, στις δόξες και στις αποτυχίες του.

Όλες οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 20:30. Το ταμείο ανοίγει μισή ώρα πριν από την κάθε εκδήλωση.

Το πλήρες πρόγραμμα του δεύτερου μέρους του 22ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου είναι διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου: www.ucy.ac.cy

Εισιτήρια: κανονικό €10, φοιτητικό/μειωμένο €5. Εισιτήριο διαρκείας για όλες τις παραστάσεις Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου: €40.
Το Πολιτιστικό Φεστιβάλ στηρίζουν ο ΟΠΑΠ (Κύπρου), η εταιρεία Medochemie και η Πρεσβεία της Πορτογαλίας. Χορηγός επικοινωνίας είναι το ΡΙΚ.

Για πληροφορίες και κρατήσεις:
τηλ. 22894531-2 | Email: culture@ucy.ac.cy | FB: https://www.facebook.com/ucyculturalcentre/