Δήμος Λευκωσίας - Διάλεξη της Τετάρτης - Christian Dior, η ιστορία ενός μύθου
Διάλεξη της Τετάρτης - Christian Dior, η ιστορία ενός μύθου

Διάλεξη της Τετάρτης - Christian Dior, η ιστορία ενός μύθου

09 (Τετάρτη), Οκτώβριος 2019 09/10/2019 - 19:30- Λεβέντειος Πινακοθήκη

Η Λεβέντειος Πινακοθήκη στο πλαίσιο των μηνιαίων Διαλέξεων της Τετάρτης είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την διοργάνωση της διάλεξης «Christian Dior, Η ιστορία ενός μύθου».

Από την πρώτη του συλλογή «The New Look» το 1947, η οποία έφερε επανάσταση στο χώρο της γυναικείας μόδας, χαρακτηρίζοντάς την ως «επιστροφή σε ένα ιδεώδες πολιτισμένης ευτυχίας», μέχρι τη συλλογή «lunch / dinner» το 1954 που ήταν ειδικά προσαρμοσμένη στον τρόπο ζωής των σύγχρονων γυναικών, υπογραμμίζοντας τη φυσικότητα της μόδας, ο Dior έχει αποδειχθεί ένας από τους σημαντικότερους σχεδιαστές του 20ου αιώνα. Αποκομίζοντας από νωρίς ευρεία διεθνή αναγνώριση λόγω της καινοτομίας τόσο των σχεδίων του όσο και των επιχειρηματικών του πρακτικών, δίκαια αναγνωρίστηκε ως ο πιο επιτυχημένος σχεδιαστής μόδας στον κόσμο. Προτιμώμενος από αστέρια του κινηματογράφου και βασιλικές οικογένειες , ο οίκος Dior ήταν και εξακολουθεί να είναι στην πρώτη γραμμή της βιομηχανίας της μόδας μέχρι σήμερα.

Η διάλεξη θα ακολουθήσει την ιστορία του θρυλικού οίκου μόδας, παρέχοντας μια ξεχωριστή ματιά στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της.

Έχουμε την τιμή να καλωσορίσουμε τον Philippe Le Moult, γενικό γραμματέα του συλλόγου "Presence of Christian Dior", ο οποίος διαχειρίζεται το Μουσείο Christian Dior, Granville και είναι υπεύθυνος για τις θεσμικές σχέσεις του House of Dior. Μέσα από τα καθήκοντά του, ο Philippe Le Moult εργάστηκε δραστήρια για να αναπτύξει τις δραστηριότητες του Μουσείου καθώς επίσης βοήθησε να δημιουργηθούν στενές σχέσεις μεταξύ της πόλης Granville στη βόρειο Γαλλία και του Οίκου Dior. Ήταν επίσης ο ιδρυτής δύο μεγάλων εκδηλώσεων στη ζωή της πόλης Granville συγκεκριμένα πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Dior Golf Cup, το οποίο ξεκίνησε ξανά το 1999, και το ράλι συλλεκτικών αυτοκινήτων Παρίσι-Granville το 2005, με αφορμή την εκατονταετηρίδα της γέννησης του Christian Dior.

- Οι θέσεις έχουν σχεδόν καλυφθεί.-

Η κράτηση είναι απαραίτητη για τη παρουσία σας στη διάλεξη / Δωρεάν είσοδος
Για κρατήσεις μέχρι τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου: 2668838 / info@leventisgallery.org

Οι πόρτες θα κλείσουν στις 19:40. Παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευσή σας.
Η διάλεξη θα δοθεί στη γαλλική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.

Θα ακολουθήσει δεξίωση προς τιμήν του ομιλητή και μικρή έκθεση βιβλίων και φωτογραφιών από τον Οίκο Dior.
Η Λεβέντειος Πινακοθήκη θα ήθελε να ευχαριστήσει το Γαλλικό Ινστιτούτο για τη συνεργασία καθώς και τους συνεργάτες επικοινωνίας Madame Figaro και ΙLoveStyle.