Δήμος Λευκωσίας - Formworks 01: a kind of "there" there
Formworks 01: a kind of "there" there

Formworks 01: a kind of "there" there

29 (Τρίτη), Οκτώβριος 2019 29/10/2019 - 12/11/2019 19:00-16:00 Θκιο Ππαλιές

Επιμελητική δράση του Ευαγόρα Βανέζη
Περιβάλλον: Φάνος Κυριάκου

Εγκαίνια: Τρίτη 29 Οκτωβρίου, 19:00
Διάρκεια: 29/10 - 12/11/2019

Ώρες - Μέρες Λειτουργίας:
Τρίτη - Πέμπτη: 11:00 - 16:00
Παρασκευή - Σάββατο : 15:00 - 20:00

Τρίτη 29 Οκτωβρίου, 19:00
Performance [:] Lecture: “AS/IS”: Extended Annotations along the work of Phanos Kyriacou
Από τον Ευαγόρα Βάνεζη
Ακολουθεί συζήτηση και walk-in tour με τον Φάνο Κυριάκου

Σάββατο 2 Νοεμβρίου, 15:00 - 20:00
More or less than Feeling: Seeing oneself Seeing
Εργαστήρι με την Ευαγόρια Δαπόλα
[συμμετοχές στο info@thkioppalies.org]

Το "FORMWORKS" είναι μια πειραματική εκθεσιακή συνθήκη που έχει ως στόχο τη δημιουργία περιβαλλόντων που προωθούν την συνεργασία και τα συμμετοχικά δρώμενα.    

Τα περιβάλλοντα είναι μέσα επικοινωνίας μέσα στα οποία σχηματίζονται διαγραμματικά πεδία μεταξύ ιδεών, ρευστών πιθανοτήτων και μελλοντικών οριζόντων. Το format, σχεδιασμένο για το Θκιό Ππαλιές Project Space, επιχειρεί να προσφέρει διάρκεια και χώρο στην πολλαπλότητα- επανεξέταση των σχέσεων μεταξύ εννοιών και διαισθήσεων, θεωρίας και πράξης, αλλά και μεταξύ σκέψεων και πραγμάτων.       

Οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες μας ενθαρρύνουν να εξερευνούμε εδάφη όπου διάφορες εικασίες μπορούν να δοκιμαστούν, να επιτελεστούν και να εξασκηθούν. Το FORMWORKS σε κάθε περίπτωση παραμένει ένα εφήμερο πλαίσιο και πορώδης χώρος ανακατάταξης συγκινησιακών ροών και εικόνων της σκέψης που προσπαθούν να επικαιροποιήσουν αυτό που παραμένει μετά από ‘το τέλος του πειστικού λόγου’ [Groys]. Έχει ως σημείο εκκίνησης τη διάχυση γνώσεων που δημιουργούνται λόγω της από κοινού έκφρασης διάφορων (απ)όψεων, ενεργοποιώντας τις πιθανότητες της καλλιτεχνικής πρακτικής και έρευνας ως μια πράξη διατήρησης της ανοικτότητας.

Το πρόγραμμα ξεκινά με προσκεκλημένο τον Φάνο Κυριάκου. Η πρόθεση είναι η δημιουργία ενός χώρου που θα φιλοξενήσει έργα του, επιλεγμένα λόγω της δεινότητας τους να αγγίζουν την προβληματική της οριακότητας που προκύπτει όταν προσπαθούμε να σκεφτούμε και να γράψουμε το/ως υλικό σώμα ανάμεσα σε άλλα. O χώρος παράλληλα φιλοξενεί τρεις παράλληλες δράσεις: μια βιβλιοθήκη, μια παρουσίαση/συζήτηση που θα εξελιχτεί με την μέθοδο του ‘extended annotations’ και έχει στόχο την επέκταση της βιωματικής εμπειρίας απέναντι από μια σειρά παρουσιάσεων της δουλειάς του Κυριάκου όπου η οντολογική ανάλυση του αγγίγματος παίρνει προνομιούχα θέση • και ένα συμμετοχικό εργαστήριο, όπου θα εξεταστεί η σημειωτική γλώσσα που προκύπτει μέσα από την πρακτική των selfies, ως χειρονομία-εργαλείο ανάγνωσης του σώματος.