Δήμος Λευκωσίας - Innovative Flow Solutions / Καινοτόμες λύσεις ροής: Head and Hand series
Innovative Flow Solutions / Καινοτόμες λύσεις ροής: Head and Hand series

Innovative Flow Solutions / Καινοτόμες λύσεις ροής: Head and Hand series

02 (Σάββατο), Νοέμβριος 2019 02/11/2019 - 29/11/2019 11:00-20:00 Φυτώριο Εικαστικής Καλλιέργειας

Ο Σύνδεσμος Εικαστικών Καλλιτεχνών Κύπρου - ΕΙ.ΚΑ/Φυτώριο, στα πλαίσια του προγράμματος A Climate Challenge, παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Κυριακής Κώστα, με τίτλο Innovative Flow Solutions / Καινοτόμες λύσεις ροής: Head and Hand series.

Εγκαίνια: Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2019, 11:00 π.μ.
Διάρκεια: 2 - 29 Νοεμβρίου 2019
Μέρες και ώρες λειτουργίας:
Τρίτη και Σάββατο: 11:00 - 15:00
Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 16:00 - 20:00
Readings: Τετάρτη 13, 20, 27 Νοεμβρίου, 17:00 - 18:00

Ποιος είναι ο ρόλος του ανθρώπου απέναντι στη ροή του χρόνου και κατ’ επέκταση τη φυσική ρευστότητα του περιβάλλοντος;
To πρόγραμμα «head and hand» θα μπορούσε επιγραμματικά να περιγραφεί ως μια μελέτη πάνω στη συντήρηση και τον επαναπροσδιορισμό του χώρου. Με τη βοήθεια μιας ομάδας τεχνιτών, η Κυριακή Κώστα διακρίνει λεπτομέρειες στο αστικό περιβάλλον της Κύπρου, που χρήζουν αποκατάστασης και προχωρά στην επιδιόρθωσή τους. Με βασικό σημείο έμπνευσης τη φυσική και τεχνική φθορά του αστικού τοπίου, η καλλιτέχνης ζητά από τους τεχνίτες να επιμεληθούν το αντικείμενο ‘’μελέτης’’ όπως οι ίδιοι επιθυμούν και με τον τρόπο αυτό, προσπαθεί να εξάγει μια πιο προσωπική οπτική του τί σημαίνει να αλληλοεπιδράς με τον περίγυρό σου.

Αφορμή για την εν λόγω έκθεσης στάθηκε η φθορά του πέτρινου τοίχου του Φυτωρίου, ο οποίος κατασκευάστηκε από τον Νεοπτόλεμο Μιχαηλίδη. Η -ανεπιτυχής- προσπάθεια συντήρησής του, οδήγησε την εικαστικό στο ‘’χτίσιμο’’ μιας Διαδραστικής Εικαστικής δράσης.

Συγκεκριμένα η παρατήρηση της εικαστικού στρέφεται στη μελέτη των ‘’μαστόρων’’, των ανθρώπων και των τεχνιτών στο δημόσιο δομημένο περιβάλλον. O στόχος του project είναι η επαφή με τον χώρο, την αίσθησή του, την επανενσωμάτωση του στο σύγχρονο περιβάλλον και το πώς μέσω της επιδιόρθωσης του χώρου, το αστικό τοπίο επαναπροσδιορίζεται.

Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια της Πλατφόρμας ‘’A Climate Challenge’’, η οποία διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Εικαστικών Καλλιτεχνών Κύπρου - ΕΙ.ΚΑ/Φυτώριο. Η συγκεκριμένη διοργάνωση αφορά ένα ερευνητικό πρόγραμμα, το οποίο διερευνά τον τρόπο με τον οποίο η τέχνη ευαισθητοποιεί και παράλληλα ευαισθητοποιείται από σύγχρονα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Μέρος του project "Καινοτόμες λύσεις ροής θα παρουσιαστεί μόνο στο Instagram, οπότε, αν σας ενδιαφέρει, ακολουθήστε τον λογαριασμό @innovative_flow_solutions!

Υποστηρικτές: Vassos Eliades Ltd (Acqua Panna, Χρυσορρογιάτισσα), KEMANES print shop, QUALITY STONE Andreas Mouskis, C.ROUSHAS The Contractors