Δήμος Λευκωσίας - Από τις Μνήμες των Γονιών μας στα Μάτια των Παιδιών μας
Από τις Μνήμες των Γονιών μας στα Μάτια των Παιδιών μας

Από τις Μνήμες των Γονιών μας στα Μάτια των Παιδιών μας

16 (Δευτέρα), Δεκέμβριος 2019 16/12/2019 - 20/12/2019 09:00-17:00 Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένη

Η έδρα της Ουνέσκο στην Ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομιά του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει για 1η φορά στην Κύπρο εκδήλωση πληθοπορισμού για την καταγραφή και τεκμηρίωση της μνήμης της πατρίδας μας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 16 μέχρι και Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, από τις 9 μέχρι τις 5, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένη Λευκωσία.

Έχετε παλιές φωτογραφίες ή και άλλο ιστορικό υλικό από την Κύπρο; Χρειαζόμαστε τη δική σας συνεισφορά. Ελάτε να μοιραστείτε μαζί μας οικογενειακές σας ιστορίες και προσωπικές μνήμες

Η εκδήλωση, η οποία είναι ανοικτή προς το κοινό, απευθύνεται προς όλους του πολίτες, οργανωμένους φορείς, σωματεία και οργανισμούς, με σκοπό τη συλλογή  και ψηφιοποίηση υλικού και φωτογραφιών της ιστορίας και παράδοσης της Κύπρου, κατά τη διάρκεια της πρώτης πεντηκονταετίας του εικοστού αιώνα. Το κοινό θα φέρει μαζί του το υλικό, όπου θα ψηφιοποιηθεί επιτόπου με σχετικό εξοπλισμό από έμπειρο προσωπικό, με σκοπό να παραμείνει ζωντανή η μαρτυρία και ο πολιτισμός της Κύπρου στο πέρασμα του χρόνου και θα αποτελεί μέρος του υλικού  της Europeana, της ψηφιακής βιβλιοθήκης για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Στο κοινό θα του παραδοθεί δωρεάν το ψηφιοποιημένο του αρχείο και ένας από τους συμμετέχοντες θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες σε μια μεγάλη τελική Εκδήλωση για το θέμα αυτό τον Φεβρουάριο το 2020.

Πληροφορίες: https://www.facebook.com/events/449511569017088/