Δήμος Λευκωσίας - Έκθεση ζωγραφικής «The Absence of a Virgin Land - A Fake Landscape»
Έκθεση ζωγραφικής «The Absence of a Virgin Land - A Fake Landscape»

Έκθεση ζωγραφικής «The Absence of a Virgin Land - A Fake Landscape»

01 (Σάββατο), Φεβρουάριος 2020 01/02/2020 - 19/02/2020 10:30-20:30 Γκαλερύ Αποκάλυψη

Η Γκαλερύ Αποκάλυψη θα ήθελε να σας ενημερώσει για την έκθεση ζωγραφικής της Μερόπης Παύλου, με τίτλο «The Absence of a Virgin Land - A Fake Landscape» που θα πραγματοποιηθεί στη γκαλερί μας, Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 στις 10:30 το πρωί και μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου.

Η κλιματική αλλαγή και η καταστροφή του περιβάλλοντος είναι πλέον γεγονός. Η απειλή που δέχονται καθημερινά η άγρια ζωή και φύση, η θαλάσσια ζωή, τα τροπικά δάση, το έδαφος και τα υπόγεια νερά όπως και η ατμόσφαιρα είναι μεγάλη, πιεστική και συνεχής. Πώς επηρεάζει αυτή η νέα πραγματικότητα την καθημερινότητα των ανθρώπων;

Σε αυτή την ενότητα έργων η καλλιτέχνης επιχειρεί να εξετάσει αυτά τα ζητήματα και τις συνέπειες τους. Μήπως η προσπάθεια μας να κατανοήσουμε τη σημασία της αρχέγονης φύσης στη ζωή μας θα  μεταλλαχθεί σε όνειρο ενός  πολυτελές παραθαλάσσιου διαμερίσματος; Μήπως οι μελλοντικές μας αναμνήσεις θα προέρχονται από ψηφιακές εικόνες και η ανάγκη μας για επαφή με την άγρια πρωτόγονη φύση θα εκπληρώνεται μέσα από εικονικές πραγματικότητες; Παράλληλα επιχειρεί να εξετάσει τα συναισθήματα που δημιουργούνται όπως απομόνωση, αποξένωση, εγκλεισμός, μοναξιά.