Δήμος Λευκωσίας - Ο Πέτρος και ο Λύκος - Οικογενειακές Συναυλίες
Ο Πέτρος και ο Λύκος - Οικογενειακές Συναυλίες

Ο Πέτρος και ο Λύκος - Οικογενειακές Συναυλίες

15 (Σάββατο), Φεβρουάριος 2020 15/02/2020 - 17:30- Θέατρο Παλλάς

Σας προσκαλούμε σε μια ξεχωριστή μουσική περιπέτεια με ήρωα τον Πέτρο, ένα θαρραλέο αγόρι. Μία ωραία μέρα, ο Πέτρος κάνει αμέριμνα τον περίπατό του στο δάσος. Κάπου εκεί, όμως, παραμονεύει κι ένας λύκος... Χαρούμενα και αγέρωχα έγχορδα, ένα φλάουτο που τιτιβίζει, ένα κλαρινέτο που γλυστρά στο νερό παιχνιδίζοντας, ένα φαγκότο που βαδίζει αργά συνοφρυωμένο, απειλητικά κόρνα και τύμπανα που εκπυρσοκροτούν είναι οι πρωταγωνιστές της μουσικής αυτής ιστορίας! Μαζί με τη Μαρίνα Κατσαρή στην αφήγηση, σας περιμένουν να τους γνωρίσετε για να σας την «διηγηθούν» με τον μοναδικό μουσικό τους τρόπο!

S. Prokofiev: Ο Πέτρος και ο λύκος, έργο 67
Αφηγήτρια: Μαρίνα Κατσαρή
Μαέστρος: Joseph Bousso

Τιμή εισιτηρίου: €5

Εισιτήρια διατίθενται:
Θέατρο Παλλάς (Γωνία Ρηγαίνης και Αρσινόης, Λευκωσία 1010, 22 410181):
- Aπό την ιστοσελίδα www.cyso.org.cy
- Ταμείο Θεάτρου, Τετ 16:00-19:00 και 2 ώρες πριν την έναρξη

Πληροφορίες: 22 463144, www.cyso.org.cy   

Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1986. Σπούδασε Νηπιαγωγός στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές τις σπουδές στο Δράμα και Θέατρο στην Εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο του Warwick.

Ως διδάσκουσα-ειδική επιστήμονας, εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, διδάσκοντας τα μαθήματα του «Δημιουργικού Δράματος» (Παν/μιο Κύπρου), της «Παιδικής Λογοτεχνίας», της «Τέχνης της Αφήγησης» και «Σύγχρονα Εκπαιδευτικά Θέματα» (Ευρωπαϊκό Παν/μιο). Παραδίδει επίσης σεμινάρια, ως εξωτερικός συνεργάτης στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Global College «Δημιουργικές Τέχνες και Εμψύχωση».

Ως εξωτερική συνεργάτης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου σχεδιάζει και εισηγείται σεμινάρια στα πλαίσια της επαγγελματικής μάθησης καθώς και σεμινάρια σε Σχολική Βάση και Σεμινάρια για γονείς σχετικά με το Δράμα στην Εκπαίδευση, την ανάπτυξη θετικού κλίματος στο σχολείο, την ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας, αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης των παιδιών, τη διαχείριση συναισθημάτων μέσω του Δράματος, πρόληψη βίαιων και παραβατικών συμπεριφορών μέσω του εκπαιδευτικού δράματος και της αφήγησης.

Ως θεατροπαιδαγωγός, σχεδιάζει και παρουσιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα σε μουσεία («Κάτι Αρχαίο Ψήνεται» - Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, «Μελουζίνη» και «Αικατερίνη Κορνάρο» - CVAR). Επίσης, παραδίδει Βιωματικά εργαστήρια σε ενήλικες σχετικά με το Δράμα στην εκπαίδευση (CARDET, ΟΜΕΡ Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής, ΠΟΕΔ κ.ά.) και την τέχνη της αφήγησης (Θεατρικό Καταφύγιο του ΘΟΚ, Θεατρικό Μουσείο, Μουσικό Χωριό Φέγγαρος 2016-2018, Erasmus+ 2016-2018, Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Νηπιαγωγείων Δυτικής Ελλάδας 2016, κ.ά.).

Ως αφηγήτρια, παρουσιάζει παραστάσεις για παιδιά και ενήλικες εμφανιζόμενη σε θέατρα, φεστιβάλ, χώρους πολιτισμού, σχολεία κ.ά. Ειδικά για σχολεία (δημοτικά, νηπιαγωγεία και γυμνάσια) παρουσιάζει παραστάσεις εγκεκριμένες από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας τόσο αφήγησης με συνοδεία μουσικής με τη μουσικό Ηλιάνα Παύλου και τον μουσικό και κειμενογράφο Δημήτρη Φυρίο όσο και αφηγηματικού κουκλοθεάτρου με τον κουκλοπαίκτη και ηθοποιό Roberto Braham. Έχει συνεργαστεί με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και με καλλιτέχνες από Γαλλία, Γουατεμάλα, Βενεζουέλα, Παλαιστίνη, Ελλάδα, Κύπρο κ.ά. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ομάδας αφήγησης «Παραμυθίες» με τις οποίες εφάρμοσε προγράμματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας σε σχολεία και μουσεία.

JOSEPH BOUSSO - Μαέστρος
Γεννημένος στη Νέα Υόρκη και με βάση το Βερολίνο, ο Jοseph Bousso διηύθυνε συναυλίες με την Ορχήστρα του Εθνικού Κέντρου Τεχνών της Οττάβα (Καναδάς), την Ορχήστρα AIMS του Γκράτζ (Αυστρία) και την Εθνική Ορχήστρα Ραδιοφωνίας της Ρουμανίας (Βουκουρέστι). Στη Νέα Υόρκη, έχει διεθύνει στο Carnegie Hall, Avery Fisher και Alice Tully Halls. Γνωστός για τις συναρπαστικά γεμάτες «αποχρώσεις» ερμηνείες του, την εκφραστική του τεχνική και την ικανότητά του να εμπνέει μουσικούς και ακροατές, ο Bousso έχει διευθύνει ευρύ φάσμα ορχηστρικού και οπερατικού ρεπερτορίου. 

Σε συνεργασία με την Όπερα του Μάγκντεμπουργκ (Γερμανία), διηύθυνε 14 παραστάσεις του West Side Story του Leonard Bernstein στην Πλατεία του Καθεδρικού, όλες μεστές από κοινό που έφτασε τους 20,000. Με τη Φιλαρμονική του Ρήνου διηύθυνε σε μορφή παράστασης μπαλέτου το Stabat Mater του Dvořák καθώς και το «Swan Maidens», μια βραδιά χορού πάνω σε μουσική των Sibelius, Hallgrimsson και Lutosławski. 

Ως Φιλοξενούμενος Μαέστρος (1. Kapellmeister) της Όπερας του Kόμπλεντζ, ο κ. Bousso διηύθυνε Συναυλίες του Νέου Χρόνου καθώς και παραγωγές της όπερας The Bartered Bride του Smetana και Samson et Dalila του Saint-Saëns, για τις οποίες έλαβε διθυραμβικές κριτικές. Έχει επίσης διευθύνει Ευγένιο Ονέγκιν, Die Fledermaus, Peter Grimes, Η απαγωγή από το Σεράι και Σαλώμη.

Ο κ. Bousso ξεκίνησε την εκπαίδευσή του ως μαέστρος στα 10 του χρόνια. Είναι απόφοιτος του Curtis Institute of Music και του Juilliard School. Εκπαιδεύτηκε επίσης σε master classes κοντά στους Daniel Barenboim, Bernard Haitink και Yo-Yo Ma.

Σχετικά με το καλλιτεχνικό του όραμα ο Bousso δηλώνει: «Πιστεύω στη δύναμη που έχει η μουσική να επιφέρνει θετικές αλλαγές στον κόσμο. Ο ρόλος μου είναι να καλλιεργώ μία ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης, επάνω στην οποία να μπορέσει να ξεδιπλωθεί η μαγεία μεταξύ των μουσικών και του κοινού. Η μαγεία εκείνη που οδηγεί στη δημιουργία δεσμών, κοινότητας και ελπίδας.»