Δήλωση Δημάρχου Λευκωσίας για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης

ΔΗΜΑΡΧΟΣ / Ομιλίες & Άρθρα / Δήλωση Δημάρχου Λευκωσίας για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης
Παρ, 04 Μαρ. 2022 12:55
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης χαιρετίζει την ολοκλήρωση και ψήφιση των νομοσχεδίων που αφορούν τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και συγχαίρει όλους όσους εργάστηκαν για την επίτευξη αυτού του στόχου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζει στον πρώην και τον νυν Υπουργό Εσωτερικών, κύριους Κωνσταντίνο Πετρίδη και Νίκο Νουρή.
 
Δυστυχώς, παρά τις ξεκάθαρες και επανειλημμένες δημόσιες τοποθετήσεις, τόσο του Δημάρχου Λευκωσίας όσο και του Δημάρχου Στροβόλου, καθώς και τις εισηγήσεις των εμπειρογνωμόνων οι οποίες στόχο είχαν την καλύτερη λειτουργία της πόλης, τελικά φαίνεται να υπερίσχυσαν άλλες επιλογές ή/και προτεραιότητες σε σχέση με τον Δήμο Στροβόλου.
 
Μας χαροποιεί το γεγονός ότι η Λευκωσία συμπεριλαμβάνει πλέον τους Δήμους Αγλαντζιάς, Αγίου Δομετίου και Έγκωμης με τους οποίους υπάρχουν πολλά ομοιογενή χαρακτηριστικά, με κοινές δημογραφικές και κοινωνικοοικονομικές προκλήσεις. Παράλληλα, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το μέτωπο της νεκρής ζώνης θα βρίσκεται πλέον κάτω από ενιαία διαχείριση.
 
Είμαι σίγουρος ότι με ενιαίο σχεδιασμό της πόλης μας σε όλα τα επίπεδα και καλή συνεργασία, θα μπορέσουμε να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Λευκωσίας και να της δώσουμε μια νέα δυναμική προοπτική, για το καλό της ίδιας της πόλης και των συμπολιτών μας.