Χαιρετισμός Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη στη δημοσιογραφική διάσκεψη για το Δημοτικό Θέ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ / Ομιλίες & Άρθρα / Χαιρετισμός Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη στη δημοσιογραφική διάσκεψη για το Δημοτικό Θέ
Παρ, 25 Ιουλ. 2014 14:00
Εκ μέρους όλων των Λευκωσιατών, και δεν αναφέρομαι μόνο στους δημότες Λευκωσίας, κύριοι Υπουργοί Παιδείας & Πολιτισμού και Συγκοινωνιών & Έργων, σας ευχαριστούμε.
 
Σας ευχαριστούμε όλοι γιατί το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας ήταν και είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα θέατρο. Είναι σύμβολο του πολιτισμού όχι μόνο της πρωτεύουσας αλλά και της Κύπρου.
 
Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για επαναλειτουργία του καταδεικνύει ότι όταν υπάρχει θέληση, όταν αυτή συνοδεύεται με σκληρή δουλειά και ομαδικότητα, υπάρχει και ο τρόπος.
 
Μετά από 1 ½ χρόνο διαβουλεύσεων, συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων, κυρίως με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και ιδιαίτερα τον κ. Παύλο Παρασκευά, τον οποίο ευχαριστούμε και μετά από αμέτρητες συναντήσεις, στεκόμαστε σήμερα μπροστά σας περήφανοι, γιατί μεσούσης της χειρότερης κρίσης που μαστίζει τον τόπο μας από το 1974 και μετά από χρόνια απραξίας και στασιμότητας, έχουμε βρει και τους πόρους και τον τρόπο για να επαναλειτουργήσουμε το Δημοτικό μας Θέατρο.

Αγαπητές φίλες και φίλοι, το Θέατρο μας μπορεί να είναι σύμβολο του πολιτισμού μας αλλά η επαναλειτουργία του ας γίνει σύμβολο της πολυπόθητης αναζωογόνησης ολόκληρης της Κύπρου.