Χαιρετισμός Δημάρχου για τον Αγώνα Τριάθλου TriNicosia

ΔΗΜΑΡΧΟΣ / Ομιλίες & Άρθρα / Χαιρετισμός Δημάρχου για τον Αγώνα Τριάθλου TriNicosia
Παρ, 29 Μαϊ. 2015 13:45
Χαιρετισμός Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη για τη Δημοσιογραφική Διάσκεψη για τον Αγώνα Τριάθλου TriNicosia, Παρασκευή 29 Μαΐου 2015, 10:30πμ

Ο Δήμος Λευκωσίας αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά να συνδράμει στην υλοποίηση του πρώτου αγώνα τριάθλου, του TriNicosia που θα γίνει στην πόλη μας την Κυριακή, 14 Ιουνίου, σε συνεργασία με τον Τριαθλητικό Όμιλο Νηρέας και τον Σύνδεσμο Ένα Όνειρο Μια Ευχή.

Όπως δηλώνει και το όνομα του αγώνα, το τρίαθλο περιλαμβάνει τα τρία αθλήματα της κολύμβησης, της ποδηλασίας και του τρεξίματος. Ξεκινώντας από την Ολυμπιακή πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λευκωσίας, κολυμπούμε 100 μέτρα, ακολούθως ποδηλατούμε για 4 χιλιόμετρα στον δρόμο και τελειώνουμε τρέχοντας ή περπατώντας μια απόσταση 2 χιλιομέτρων κατά μήκος του γραμμικού πάρκου.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον και απευθύνεται σε όλους ανεξάρτητα από τη φυσική τους κατάσταση. Ο αγώνας στοχεύει στο να καταδείξει τη σημασία του αθλητισμού στη ζωή μας για τη διατήρηση τόσο της σωματικής μας υγείας όσο και της ψυχικής μας ευεξίας, φιλοδοξώντας να αποτελέσει το πρώτο βήμα και το εναρκτήριο λάκτισμα για συμπερίληψη τακτικής άσκησης στη ζωή του καθενός.

Επιπρόσθετα και ακόμη πιο σημαντικά, η διοργάνωση αυτή, πέραν της όμορφης εμπειρίας που έρχεται να προσφέρει στον καθένα έχει ως βασικό της στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τον Σύνδεσμο Ένα Όνειρο Μια Ευχή, που στηρίζει παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις. Ο Σύνδεσμος συμβάλλει στο να κάνει πραγματικότητα όνειρα και ευχές των ασθενών παιδιών, δίνοντάς τους κίνητρο και δύναμη να συνεχίζουν.

Ευχαριστώ τον Τριαθλητικό Όμιλο Νηρέας για την όμορφη αυτή πρωτοβουλία και φυσικά τον Σύνδεσμο Ένα Όνειρο Μια Ευχή για το σπουδαίο έργο που επιτελεί.

Κλείνοντας, καλώ για άλλη μια φορά όλους να λάβουν μέρος στον αγώνα, να ζήσουν την μοναδική αυτή εμπειρία των συνδυασμένων αθλημάτων και με τη συμμετοχή τους να βοηθήσουν και στο πολύτιμο έργο του Συνδέσμου.

Ευχαριστώ.