Δήμος Λευκωσίας - Κυκλοφοριακές διευθετήσεις στην περιοχή της πλατείας Παναγίας Παλλουριώτισσας

Κυκλοφοριακές διευθετήσεις στην περιοχή της πλατείας Παναγίας Παλλουριώτισσας

Ο ΔΗΜΟΣ / Αναπτυξιακά Έργα / Μελλοντικά / Κυκλοφοριακές διευθετήσεις στην περιοχή της πλατείας Παναγίας Παλλουριώτισσας
Πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση με τους επηρεαζόμενους κατοίκους της περιοχής πλατείας Παναγίας Παλλουριώτισσας στις 10 Δεκεμβρίου 2015, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τις Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην υπό μελέτη περιοχή. Η Δημόσια Διαβούλευση έγινε μετά την αξιολόγηση των εισηγήσεων των ενδιαφερομένων στις προτάσεις του Δήμου που έχουν ετοιμαστεί και παρουσιάστηκαν σε ανοικτή συζήτηση στις 17 Ιουνίου 2015.

Κατά τη συνάντηση έγινε αναφορά στις προτεινόμενες μονοδρομήσεις που πρόκειται να γίνουν στην περιοχή και παρουσιάστηκε η λύση διαμόρφωσης για την Πλατεία Παναγίας Παλλουριώτισσας.

Σύμφωνα με την προτεινόμενη λύση διαμορφώνεται χώρος στάθμευσης με επιπρόσθετες 21 καινούριες θέσεις στάθμευσης.

Διαμορφώνεται μεγαλύτερος παιδότοπος που θα περιλαμβάνει νέα είδη παιχνιδιών (κούνια, τραμπάλα, σύνθετο).

Αξιοσημείωτο είναι η αναγκαστική στροφή στα δεξιά από την Είσοδο/Έξοδο του νέου χώρου στάθμευσης στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου που προϋποθέτουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις καθώς και η αναδιάταξη των υφιστάμενων θέσεων στάθμευσης υπό κλίση 60° προκειμένου να μην εμποδίζουν κατά τη διέλευση αυτοκινήτων στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου.

Σχετικά με τη βόρεια και νότια είσοδο της Πλατείας θα τοποθετηθούν πάσσαλοι βαρέως τύπου (MOD. DK/500 L INOX), οι οποίοι θα είναι αναδυόμενοι, προκειμένου να επιτρέπεται η πρόσβαση αυτοκινήτου σε μεμονωμένες περιπτώσεις (εκδηλώσεις, έκτακτη ανάγκη).

Τέλος, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Φορέα Επίλυσης Κυκλοφοριακών θεμάτων στις 17 Σεπτεμβρίου 2015, συμφωνήθηκε η δημιουργία επιπρόσθετης λωρίδας στη Λεωφόρο Κένεντυ και επιτράπηκε η δεξιόστροφη κίνηση από την Λεωφόρο Τζων Κένεντυ προς την οδό Μακαρίου Β’, κάτι που διευκολύνει σημαντικά τους κατοίκους της περιοχής.

Ο Δήμος δεχόταν τις εισηγήσεις/ παρατηρήσεις/ σχόλια του κοινού μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2016. Στη συνέχεια θα προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου.

Άλλα Έργα

Central Park Residence

Το κτίριο βρίσκεται στην περιοχή του παλιού ΓΣΠ στη Λευκωσία. Το κομψά...

Περισσότερα
Συνοικία Δημιουργικών Επιχειρήσεων

Στόχος του έργου είναι να δημιουργηθεί ένας νέος πυρήνας υποδομών και...

Περισσότερα
Έργα στο Καϊμακλί

Με πρόγραμμα και συνέπεια συνεχίζουμε μαζί την πρόοδο του Καϊμακλίου.

Περισσότερα
Φωτισμός τμήματος των Ενετικών τειχών της...

Με εντυπωσιακό φωτισμό έχει αναδειχθεί τμήμα των Ενετικών Τειχών της...

Περισσότερα