Δήμος Λευκωσίας - ΜΑΝΩΛΗ...! του Γιώργου Νεοφύτου

ΜΑΝΩΛΗ...! του Γιώργου Νεοφύτου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / ΜΑΝΩΛΗ...! του Γιώργου Νεοφύτου
Παρ, 02 Οκτ. 2020
20:30
Αρχοντικό Αξιοθέας
23ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας & σύμβουλος: Γιώργος Νεοφύτου
Σκηνοθεσία & ερμηνεία: Μήδεια Χάννα
Σκηνικά & κοστούμια: Στέφανος Αθηαινίτης
Ήχος / μουσική: Αντρέας Καρσεράς

Ένα έργο με μια μοναδική, για τα κυπριακά δεδομένα, διαδρομή. Παρουσιάστηκε σε 15 συνολικά παραγωγές στο θέατρο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, καθώς και σε δυο παραγωγές με τη μορφή όπερας δωματίου. Μεταφράστηκε σε 7 γλώσσες και παίχτηκε σε 7 χώρες πέραν της Κύπρου.

Το έργο αναφέρεται σε μια γυναίκα που σκότωσαν τον γιο της μπροστά στα μάτια της «εκείνη την ημέρα που γέμισεν ο τόπος φονιάδες». Μιλά στο μοναδικό πλάσμα που της έχει απομείνει, τον γάτο της, τον Μανώλη. «Πέρα από τον πόνο και τη μοναξιά, αντιμετωπίζει και την κοινωνική απομόνωση, επειδή τα γεγονότα αντιμετωπίζονται από την επίσημη πλευρά ως πράγματα που δεν πρέπει κανείς να σκαλίζει» (Άντρη Κωνσταντίνου). Κάνοντας μια αναδρομή στη ζωή της δεν μοιρολατρεί, ούτε εκλιπαρεί. Παλεύει για το δίκιο της. Απαιτεί δικαιοσύνη για τον γιο της «για να μπουν τα πράγματα στη σωστή τους θέση… Για να μην ξανάρθουν».
Επίκαιρο συνεχώς το έργο αυτό, γίνεται οικουμενικό. Η μάνα αυτή γίνεται σύμβολο όλων των μανάδων του κόσμου ανεξαρτήτως χώρας ή φυλής, που χάνουν τα παιδιά τους άδικα.

Στην παράσταση ακούγονται ορχηστρικά τμήματα από το παραδοσιακό νανούρισμα “ Ύπνε, που παίρνεις τα παιδιά” από τον δίσκο Νανουρίσματα του Νίκου Κηπουργού.

Όλες οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 20:30
Πληροφορίες και κρατήσεις
Δευτέρα με Παρασκευή | 8.30 - 14.30
✆ 22894531-2

Το ταμείο ανοίγει μία ώρα πριν από την έναρξη της κάθε εκδήλωσης
Εισιτήριο: €10 | Φοιτητικό/Μειωμένο: €5
Εισιτήριο διαρκείας για όλες τις παραστάσεις Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου: €30

Για την προστασία όλων μας, παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη τα ακόλουθα μέτρα:
1. Όλα τα εισιτήρια θα διατίθενται με προπώληση στα γραφεία του Πολιτιστικού Κέντρου, καθημερινά από τις 8:30 έως τις 14:30. Λόγω των περιορισμένων θέσεων, σας συστήνουμε να κάνετε κράτηση τηλεφωνικά στο 22894531 το συντομότερο δυνατό, όπου θα γίνεται και συνεννόηση για την παραλαβή των εισιτηρίων σας από τα γραφεία μας. Το ίδιο ισχύει και για τα εισιτήρια διαρκείας.
2. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργικού Συμβουλίου, θα τηρείται κατάλογος με τα ονόματα και τηλέφωνα επαφής των παρευρισκομένων. Σε περίπτωση αλλαγής στα δηλωμένα ονόματα των ατόμων, τα νέα ατομικά στοιχεία θα πρέπει να δηλώνονται στην είσοδο το βράδυ της εκδήλωσης.
3. Όλες οι θέσεις θα είναι αριθμημένες και καθορισμένες ανά παρέα, ώστε να εξασφαλίζεται η απαραίτητη απόσταση ασφαλείας. Η κατανομή των θέσεων θα πρέπει να τηρείται υποχρεωτικά.
4. Η προσέλευση θα γίνεται από την κανονική είσοδο των θεατών, όπου θα υπάρχει σταθμός απολύμανσης των χεριών. Για την αποφυγή συνωστισμού, οι πόρτες θα ανοίγουν στις 19:30, μία ώρα πριν από την έναρξη της κάθε εκδήλωσης. Παρακαλούμε όπως προσέρχεστε νωρίς. Μετά την έναρξη της εκδήλωσης δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στον χώρο.
5. Για λόγους υγιεινής, δεν θα υπάρχουν μαξιλαράκια στις κερκίδες. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να φέρει το δικό του.
6. Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη μόνο κατά την είσοδό σας και κατά τη διάρκεια τυχόν μετακινήσεων στον χώρο, οι οποίες πρέπει να είναι περιορισμένες στις άκρως απαραίτητες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας και θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στον μοναδικό χώρο της Αξιοθέας όπου είμαστε βέβαιοι ότι το θαύμα θα λειτουργήσει και πάλι, ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες.