Δήμος Λευκωσίας - Τη λύρας γλυκολάλεμαν

Τη λύρας γλυκολάλεμαν

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Τη λύρας γλυκολάλεμαν
Κυρ, 04 Οκτ. 2020
20:30
Αρχοντικό Αξιοθέας
23ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου

Κέντρο Νεότητας «Παναγία Σουμελά» - Θεατρική & Χορευτική Ομάδα Κέντρου Νεότητας «Παναγία Σουμελά»

Θεατρική Επιμέλεια:
Μιλένα Ορφανίδου / Χοροδιδάσκαλος: Αντρέας Κυπριανού / Υπεύθυνη συντονισμού: Λίνα Φενερίδου

Τρύφων Χατζίδης: τραγούδι, ποντιακή λύρα / Γιώργος Χατζίδης: τραγούδι, νταούλι /  Χρήστος Νεανίδης: τραγούδι

Το Κέντρο Νεότητας «Παναγία Σουμελά», το οποίο ιδρύθηκε από μια ομάδα νέων με βασικό στόχο τη συλλογή και προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του Ποντιακού Ελληνισμού, παρουσιάζει μια μουσικοχορευτική παράσταση στην οποία η αγάπη και ο χορός συναντούν την ιστορία και την παράδοση. Μέσα από θεατρικά δρώμενα, τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει την ξεχωριστή αυτή πολιτισμική κληρονομιά και να ταξιδέψει πίσω στις μνήμες.

Το Κέντρο Νεότητας «Παναγία Σουμελά» εργάζεται εδώ και χρόνια για τη διατήρηση της ποντιακής παράδοσης με σεβασμό στην ιστορία και στις ρίζες του Ποντιακού Ελληνισμού, ενώ η χορευτική ομάδα του Κέντρου, η οποία αποτελείται από τρία σχήματα, έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία σε πολλές εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο και σε χορευτικά φεστιβάλ του εξωτερικού.

Η παράσταση ετοιμάστηκε ειδικά για το Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου και προβάλλει τα κύρια γνωρίσματα της ποντιακής παράδοσης, η οποία μοιράζεται αρκετά χαρακτηριστικά με την κυπριακή παράδοση, καθώς οι Έλληνες του Πόντου και οι Έλληνες της Κύπρου μοιράζονται μια κοινή μοίρα, αυτήν της προσφυγιάς και του ξεριζωμού, κοινές μνήμες, αλλά και κοινές προσδοκίες.

Όλες οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 20:30
Πληροφορίες και κρατήσεις
Δευτέρα με Παρασκευή | 8.30 - 14.30
✆ 22894531-2

Το ταμείο ανοίγει μία ώρα πριν από την έναρξη της κάθε εκδήλωσης
Εισιτήριο: €10 | Φοιτητικό/Μειωμένο: €5
Εισιτήριο διαρκείας για όλες τις παραστάσεις Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου: €30

Για την προστασία όλων μας, παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη τα ακόλουθα μέτρα:
1. Όλα τα εισιτήρια θα διατίθενται με προπώληση στα γραφεία του Πολιτιστικού Κέντρου, καθημερινά από τις 8:30 έως τις 14:30. Λόγω των περιορισμένων θέσεων, σας συστήνουμε να κάνετε κράτηση τηλεφωνικά στο 22894531 το συντομότερο δυνατό, όπου θα γίνεται και συνεννόηση για την παραλαβή των εισιτηρίων σας από τα γραφεία μας. Το ίδιο ισχύει και για τα εισιτήρια διαρκείας.
2. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργικού Συμβουλίου, θα τηρείται κατάλογος με τα ονόματα και τηλέφωνα επαφής των παρευρισκομένων. Σε περίπτωση αλλαγής στα δηλωμένα ονόματα των ατόμων, τα νέα ατομικά στοιχεία θα πρέπει να δηλώνονται στην είσοδο το βράδυ της εκδήλωσης.
3. Όλες οι θέσεις θα είναι αριθμημένες και καθορισμένες ανά παρέα, ώστε να εξασφαλίζεται η απαραίτητη απόσταση ασφαλείας. Η κατανομή των θέσεων θα πρέπει να τηρείται υποχρεωτικά.
4. Η προσέλευση θα γίνεται από την κανονική είσοδο των θεατών, όπου θα υπάρχει σταθμός απολύμανσης των χεριών. Για την αποφυγή συνωστισμού, οι πόρτες θα ανοίγουν στις 19:30, μία ώρα πριν από την έναρξη της κάθε εκδήλωσης. Παρακαλούμε όπως προσέρχεστε νωρίς. Μετά την έναρξη της εκδήλωσης δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στον χώρο.
5. Για λόγους υγιεινής, δεν θα υπάρχουν μαξιλαράκια στις κερκίδες. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να φέρει το δικό του.
6. Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη μόνο κατά την είσοδό σας και κατά τη διάρκεια τυχόν μετακινήσεων στον χώρο, οι οποίες πρέπει να είναι περιορισμένες στις άκρως απαραίτητες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας και θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στον μοναδικό χώρο της Αξιοθέας όπου είμαστε βέβαιοι ότι το θαύμα θα λειτουργήσει και πάλι, ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες.