Δήμος Λευκωσίας - 16η Πορεία Europa Donna Κύπρου με τις ροζ φιγούρες

16η Πορεία Europa Donna Κύπρου με τις ροζ φιγούρες

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / 16η Πορεία Europa Donna Κύπρου με τις ροζ φιγούρες
Σαβ, 03 Οκτ. 2020
16:30
Σπίτι της Europa Donna Κύπρου
Η καθιερωμένη Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες, που έχει γίνει θεσμός για την Κύπρο, θα πραγματοποιηθεί και φέτος το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, μεταλαμπαδεύοντας το μήνυμα της ελπίδας και της δύναμης, με την ευκαιρία του Παγκόσμιου Μήνα Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού. Αυτή τη φορά όμως, κάπως αλλιώς, για την προστασία όλων μας και κυρίως των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Φέτος η εκδήλωση θα γίνει διαδικτυακά και θα μεταδίδεται ζωντανά σε live streaming. Έτσι το κοινό θα μπορεί να συμμετέχει εκδηλώνοντας μ’ ένα διαφορετικό τρόπο τη συμπαράσταση και τη στήριξη του, στους συνανθρώπους μας που μάχονται ενάντια στον καρκίνο. Αντί για την Πορεία των χιλιάδων ατόμων, με τη μαζική συμμετοχή όπως την έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα, φέτος, θα γίνει λαμπαδηδρομία στην οποία θα τρέξουν δρομείς και μέλη του Δ.Σ της Europa Donna Κύπρου.

H λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει στις 16:30 από το σπίτι της Europa Donna Κύπρου, στην Έγκωμη, με την αφή της φλόγας της Δύναμης, της Ελπίδας και της Ζωής. Θα διασχίσει τη Γρίβα Διγενή, όπου θα γίνει και φέτος μια στάση στα κεντρικά γραφεία της AstroΒank, που είναι και ο Στρατηγικός Συνεργάτης της Πορείας και θα συνεχίσει στη Θεμιστοκλή Δέρβη. Ακολούθως, προχωρώντας δια μέσου της οδού Ομήρου προς την Πλατεία Ελευθερίας, θα καταλήξει στο Παλιό Δημαρχείο Λευκωσίας. Εκεί, θα ανάψει η φλόγα της Europa Donna Κύπρου, ενώ σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας κα Στέλλα Κυριακίδου.

Φέτος γράφουμε τα μηνύματα μας για:
  • 610 ροζ φιγούρες που συμβολίζουν τα νέα περιστατικά καρκίνου του μαστού σε γυναίκες
  • 3 γαλάζιες φιγούρες που συμβολίζουν τα νέα περιστατικά καρκίνου του μαστού σε άντρες
  • 137 λευκές φιγούρες που συμβολίζουν τον αριθμό των ασθενών που δεν είναι πια ανάμεσα μας.
  • 50 γαλαζοπράσινες φιγούρες που συμβολίζουν τα νέα περιστατικά καρκίνου των ωοθηκών.
Λεπτομέρειες για την πορεία μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Europa Donna Κύπρου www.europadonna.com.cy όπου επίσης έχετε τη δυνατότητα να γράψετε τα μηνύματα σας, αλλά και να κάνετε τις εισφορές σας ηλεκτρονικά.

H Εuropa Donna Κύπρου ευελπιστεί στη δυναμική συμμετοχή του κοινού και στη φετινή διαφορετική της Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες. Καλούμε όλους, να ενώσουμε και πάλι τις δυνάμεις μας, για να στείλουμε γι’ άλλη μια φορά το ηχηρό και αισιόδοξο μήνυμα, ότι ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί.