Δήμος Λευκωσίας - «Ντουέτο για ένα»

«Ντουέτο για ένα»

Κυρ, 11 Απρ. 2021
20:00
Θέατρο Ένα
Το «Ντουέτο για Ένα»  πραγματεύεται τη ζωή μιας διάσημης βιολίστριας,  της Στέφανι Έιμπραχαμς, η οποία  έρχεται αντιμέτωπη με μια απρόβλεπτη προσωπική τραγωδία,  όταν διαπιστώνει ότι πάσχει από πολλαπλή σκλήρυνση. Η ανατροπή αυτή την υποχρεώνει να επαναπροσδιορίσει τη ζωή, τα βαθύτερα συναισθήματα και τις αξίες της όταν συναντά τον ανατρεπτικό κορυφαίο  ψυχίατρο Δρ. Φέλντμαν, που προσπαθεί να τη βοηθήσει και έρχεται αντιμέτωπος με τα όρια της επιστήμης του. Βασικά το  έργο στηρίζεται  στην περίπτωση της διεθνούς φήμης βιολοντσελίστριας Ζακλίν ντυ Πρε, που πέθανε στην ακμή της καριέρας της από ανίατη ασθένεια.  

Έχοντας ήδη  δώσει  τα πάντα στην προσπάθειά της να πετύχει σε αυτό που επέλεξε και αγάπησε, τη μουσική, η Στέφανι  ξεκινά μια εσωτερική διαδικασία που εξελίσσεται σε έξι συνεδρίες με τον ψυχαναλυτή της. Στόχος της είναι η αντιμετώπιση των συναισθημάτων της και η αναζήτηση του νοήματος στη ζωή της από τη στιγμή που  δεν έχει  τη δυνατότητα να ξαναπαίξει.

Τα ανθρώπινα συναισθήματα τα οποία βιώνουν όχι μόνον άτομα με ασθένειες όπως η πολλαπλή σκλήρυνση αλλά όλοι οι άνθρωποι, ιδιαίτερα στην σημερινή  κορωνοεποχή όπου τα δεδομένα ζωής όπως τα ξέραμε, σταματούν να είναι δεδομένα.

Ειδικότερα όμως για άτομα με πολλαπλή σκλήρυνση, που χρειάζονται εκτός από τη στήριξη, θέληση  και πείσμα  για να αποδείξουν στον εαυτό τους αλλά και  στους άλλους  ότι αξίζουν και ότι μπορούν να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα, όσο επώδυνο μπορεί να είναι κάτι τέτοιο.

Συντελεστές «Ντουέτο για ένα»:
Σκηνοθεσία/ Σχεδιασμός φωτισμού: Αντρέας Χριστοδουλίδης
Σκηνικά/ Κοστούμια: Μαρία Χατζηκλεάνθους
Φωτογραφίες: Δημήτρης Βαττής
Σχεδιασμός Αφίσας: Γιάννος Χριστοφόρου
Χειρισμός Φωτισμού/Ήχου: Παύλος Πολυκάρπου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γαλάτεια Πέτσα
Παίζουν: Βασιλική Ανδρέου, Ιάκωβος Ιακώβου
Πρεμιέρα: 31 Μαρτίου η ώρα 20:00
Τακτικές Παραστάσεις: 2, 7, 9, 10, 11 Απριλίου και από 14 Απριλίου κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στις 20:00
Πληροφορίες/ Κρατήσεις: 22348203