Δήμος Λευκωσίας - «Φλωρεντινή Τραγωδία»

«Φλωρεντινή Τραγωδία»

Κυρ, 13 Ιουν. 2021
20:30
Θέατρο Ένα
Συνεχίζει δυναμικά το «θέατρο ένα»
Έρχεται η  «Φλωρεντινή Τραγωδία» του Oscar Wilde
Μια ιστορία αγάπης…


Σε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι δοκιμές για την παραγωγή «Φλωρεντινή Τραγωδία» του Oscar Wilde. Πρόκειται για μια πλούσια  παραγωγή τόσο σε σκηνικά όσο και σε κοστούμια εποχής που διαδραματίζεται στη Φλωρεντία το 1500.

Η πρεμιέρα του έργου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Μάϊου η ώρα 20:30 στην κύρια σκηνή του θεάτρου ένα.

Λίγα λόγια για την «Φλωρεντινή Τραγωδία»
Φλωρεντία 1500. Ο νέος, γοητευτικός, περιζήτητος και πλούσιος Γκουίντο Βάρντι πολιορκεί σθεναρά τη νεαρή γλυκιά και πανέμορφη Μπιάνκα. Ο αμοιβαίος έρωτάς τους ψάχνει ολοκλήρωση αλλά συναντά ένα φαινομενικά αμελητέο εμπόδιο που τελικά αποδεικνύεται ουσιαστικό και πανίσχυρο, τον σύζυγο της Μπιάνκας, μικροέμπορο και πραγματευτή γέρος Σιμόνε…

«Το να ζεις είναι το σπανιότερο πράγμα του κόσμου. Οι περισσότεροι απλώς υπάρχουν…» Είπε ο Oscar Wilde αναφερόμενος πάντα στα ενδότερα, τα αθέατα στο μάτι, τα πράγματα στην ψυχή του κάθε ανθρώπου που δεν εξαγοράζονται ούτε γίνεται να κλαπούν. Η αφορμή σ’ αυτή τη συνηθισμένη ιστορία αγάπης που διαδραματίζεται στη Φλωρεντία του 1500, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα τρίτο πρόσωπο σ’ έναν φαινομενικά ήσυχο γάμο. Αυτό που δεν είναι σύνηθες (δυστυχώς) όμως είναι όταν οι άνθρωποι επιτυγχάνουν να ανακαλύψουν την ουσία και την αλήθεια της καρδιάς τους κι αυτό (δυστυχώς πάλι) πραγματοποιείται μέσα από μία επίπονη διαδικασία. Γιατί, όπως αναφέρει ο Wilde, «η καρδιά είναι φτιαγμένη για να ραγίζει…».

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία/ Σχεδιασμός Φωτισμού: Αντρέας Χριστοδουλίδης
Σκηνικά/ Κοστούμια: Μαρία Χατζηκλεάνθους
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αιμιλία Αντωνιάδου
Χειρισμός Φωτισμού/ Ήχου: Ορέστης Μίνος
Παίζουν: Σωτήρης Μεστάνας. Ειρήνη Καραγιώργη, Σάββας Μενοίκου, Ευαγγελία Νικολάου

Τακτικές Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 20:30

Πληροφορίες/ Κρατήσεις: 22348203