Δήμος Λευκωσίας - Οι νέοι ερμηνεύουν κλασικούς

Οι νέοι ερμηνεύουν κλασικούς

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις (2021) / Οι νέοι ερμηνεύουν κλασικούς
Παρ, 18 Ιουν. 2021
20:30
Αρχοντικό Αξιοθέας
Νέοι σολίστ του Προγράµµατος Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων

Καλλιτεχνικός ∆ιευθυντής: Πέτρος Στυλιανού
Προσκεκληµένος καθηγητής: Γεώργιος ∆εµερτζής (βιολί)
Βιολί: Βερόνικα Ζαχαριάδου, Τατιανή Κουτανίδου
Βιολοντσέλλο: Φίλιππος Σαββινίδης, Μιχάλης Βασιλειάδης

Σύνολο εγχόρδων καθηγητών ΠΑΜΤ:
Γεώργιος Χατζηγεωργίου,
Βίκη Χατζηανδρέου,
Κωνσταντίνος ∆εµιρτζόγλου (βιολί)
Νικόλας Ευθυµίου (βιόλα)
∆ώρος Ζήσιµος (βιολοντσέλο)
Λουκάς Κερκύρας (κοντραµπάσο)
Συνοδεία πιάνου: ∆ρ Χριστίνα Κουλλαπή

Αριστουργήµατα της µουσικής συνθετικής λογοτεχνίας για σολίστ και σύνολο ∆ωµατίου παρουσιάζει το Πρόγραµµα Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων του Πανεπιστηµίου Κύπρου, µε το πάθος και τον ενθουσιασµό των νέων µουσικών να ξεδιπλώνεται συναντώντας τη µουσική ευφυία των «κλασικών».

Ατέρµονη νεανική ορµή και ταυτόχρονα, ώριµη κατάθεση θεµάτων, εικόνων και συναισθηµάτων. Αυτά τα στοιχεία χαρακτηρίζουν τα έργα της βραδιάς αυτής, τα οποία, αν και τοποθετούνται χρονικά στο κέντρο της λεγόµενης «πρώιµης» συνθετικής περιόδου των δηµιουργών τους, µε την ανυπέρβλητη µοναδικότητά τους έχουν επηρεάσει την εξέλιξη της µουσικής τέχνης και της φόρµας του κλασικού κονσέρτου όπως το γνωρίζουµε σήµερα.

Μεταξύ άλλων, θα ακουστεί το µνηµειώδες και εξαιρετικά δηµοφιλές Οκτέτο σε Μι ύφεση µείζονα, έργο 20, του Felix Mendelssohn, το οποίο ο συνθέτης έγραψε σε ηλικία µόλις 16 ετών και αποτελεί ίσως το πιο αντιπροσωπευτικό δείγµα χαρισµατικής συνθετικής γραφής για σύνολο δωµατίου στην ιστορία της δυτικής Μουσικής. Η συναυλία αποτελεί το επιστέγασµα του ∆ιεθνούς σεµιναρίου βιολιού και Μουσικής ∆ωµατίου µε τον διακεκριµένο βιολονίστα και παιδαγωγό κ. Γεώργιο ∆εµερτζή, το οποίο διοργανώνεται από το Πρόγραµµα Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων του Πανεπιστηµίου Κύπρου.

EIΣΟ∆ΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ