Δήμος Λευκωσίας - Success Story του Χάρη Σοφοκλέους

Success Story του Χάρη Σοφοκλέους

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις (2021) / Success Story του Χάρη Σοφοκλέους
Παρ, 24 Σεπ. 2021
20:30
Αρχοντικό Αξιοθέα
Το ερευνητικό ενδιαφέρον του Κύπριου συνθέτη Χάρη Σοφοκλέους επικεντρώνεται στις φασματικές πτυχές του ήχου και των χειρισμών του, καθώς επίσης και στην αλληλεπίδραση μεταξύ ακουστικών και ηλεκτρονικών οργάνων.

Το έργο του Success Story παρουσιάζει ιστορικά γεγονότα που ταλάνισαν την κυπριακή κοινωνία τα τελευταία 100 χρόνια, μέσα σε 50 λεπτά μουσικο-οπτικής δημιουργίας. Χαρακτηριστικό στοιχείο του έργου είναι ο συνδυασμός των ήχων του πιάνου, του βιολιού και των κρουστών οργάνων με σύγχρονες τεχνοτροπίες σύνθεσης. Με τη χρήση πολυμέσων, δημιουργείται ένα μίγμα μεταξύ σύγχρονου και κλασικού, ένα στοιχείο που ενισχύει ακόμη περισσότερο την αισθητική φιλοσοφία του έργου, αφού επιχειρεί να διανύσει 100 χρόνια κυπριακής ιστορίας, φθάνοντας στο σήμερα.

Το έργο ερμηνεύει το γνωστό πλέον «Τρίο Οστινάτο», το οποίο αποτελείται από τις καταξιωμένες σολίστ Άντρη Χατζηανδρέου, Βίκη Χατζηανδρέου και Νατάσα Χατζηανδρέου και έχει στο ενεργητικό του αξιόλογες συνεργασίες με συνθέτες από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Χάρης Σοφοκλέους: σύνθεση
Άντρη Χατζηανδρέου: πιάνο
Βίκη Χατζηανδρέου: βιολί
Νατάσα Χατζηανδρέου: κρουστά

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Κύπρου: www.ucy.ac.cy

Εισιτήρια: κανονικό €10, φοιτητικό/μειωμένο €5. Εισιτήριο διαρκείας για όλες τις παραστάσεις Ιουνίου - Ιουλίου: €30.

Το Πολιτιστικό Φεστιβάλ στηρίζει η εταιρεία Medochemie. Χορηγός επικοινωνίας είναι το ΡΙΚ.

Για πληροφορίες και κρατήσεις:
τηλ. 22894531-2 | Email: culture@ucy.ac.cy | FB: https://www.facebook.com/ucyculturalcentre/