Δήμος Λευκωσίας - Ντα του Χιου Λέναρντ

Ντα του Χιου Λέναρντ

Κυρ, 28 Νοε. 2021
18:00
Νέα Σκηνή ΘΟΚ
• ΓΙΑ 11 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ •

Ακολουθεί ενημέρωση σχετικά με τους προτεινόμενους χώρους στάθμευσης λόγω εργασιών στο παλιό ΓΣΠ.

«Άργησα πολύ να καταλάβω πως μόνο όποιος σ’ αγαπάει πραγματικά ασχολείται μαζί σου».


Η παραγωγή της Σκηνής ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ Ντα του Χιου Λέναρντ συνεχίζει με 11 «εντός έδρας» παραστάσεις ακόμα στη Νέα Σκηνή ΘΟΚ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η περιοδεία της.

Προμηθευτείτε εγκαίρως τα εισιτήριά σας και απολαύστε την παράσταση που ενθουσίασε τους θεατές με το χιούμορ και την ευαισθησία της περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Η περσινή παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου Ντα του Χιου Λέναρντ ανεβαίνει για δεύτερη καλλιτεχνική περίοδο στη Νέα Σκηνή, με νέες ημερομηνίες στο εξ αναβολής ραντεβού της με τους κατοίκους δήμων και κοινοτήτων του νησιού.

Ένας γνωστός και επιτυχημένος Ιρλανδός συγγραφέας, ο Τσάρλι Τάιναν, επιστρέφει στη γενέτειρά του για την κηδεία του θετού πατέρα του. Ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα στο σπίτι, ανακαλεί στη μνήμη του την πατρική φιγούρα, τον κηπουρό Ντα, και καταφέρνει στο εδώ και τώρα να έχει μια συζήτηση μαζί του την οποία δεν κατάφερε να κάνει όσο ζούσε.

Μια επιστροφή στις αναμνήσεις της παιδικής και εφηβικής ηλικίας και στις συχνά ακανθώδεις σχέσεις πατέρα-γιου, εκεί όπου διασταυρώνονται δύο κόσμοι, της μνήμης και του παρόντος, με το κωμικό στοιχείο να εναλλάσσεται με το δραματικό, ο αυτοσαρκασμός με την ιλαρότητα, για να αναδειχθεί ό,τι απλό και ανθρώπινο.

Την τρυφερή ματιά του συγγραφέα μεταφέρει στη θεατρική σκηνή η σκηνοθέτις Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά, έχοντας στο πλευρό της τον βραβευμένο ηθοποιό Κώστα Βήχα, στο ρόλο του Ντα, και μια ανανεωμένη ομάδα ερμηνευτών.

Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά
Δραματουργική επεξεργασία: Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά, Φώτης Φωτίου
Σκηνικά-Κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου
Μουσική: Αντώνης Αντωνίου
Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Βοηθός σκηνοθέτιδας: Τερέζα Ευριπίδου

Παίζουν: Κώστας Βήχας, Νεκτάριος Θεοδώρου, Ηλιάνα Κάκκουρα, Χάρης Κκολός, Βασίλης Παφίτης, Κωνσταντίνος Τσίτσιος, Βαλάντω Χαραλάμπους, Έλενα Χριστοφή

• Παραστάσεις στη Λευκωσία μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2021
Κάθε Σάββατο (20:30) και Κυριακή (18:00) και Παρασκευή 3 και 10 Δεκεμβρίου* (20:30) στη Νέα Σκηνή ΘΟΚ

* Η είσοδος στις 3 και στις 10 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται και σε όσους διαθέτουν RAPID test 72 ωρών.

Πληροφορίες / Εισιτήρια: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy
Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

Τιμές Εισιτηρίων: €12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΓΣΠ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ενημερώνει το κοινό ότι λόγω της έναρξης εργασιών ανάπλασης του χώρου του παλιού ΓΣΠ από τον Δήμο Λευκωσίας που αναμένεται να διαρκέσει περίπου 24 μήνες δεν θα υπάρχει δυνατότητα στάθμευσης οχημάτων στον συγκεκριμένο χώρο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
Σε μικρή απόσταση από το Θέατρο και τα Γραφεία του ΘΟΚ υπάρχουν οι εξής δωρεάν χώροι στάθμευσης:

• Χώρος Αρχιγραμματείας (επί της οδού Δημοσθένη Σεβέρη)
• Λόφος ΠΑΣΥΔΥ (επί της οδού Δημοσθένη Σεβέρη)
• Παλιό Νοσοκομείο Λευκωσίας 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ | ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ | COVID-19

Εφαρμόζοντας στην πράξη τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, ο ΘΟΚ ενημερώνει το κοινό ότι η πολιτική εισιτηρίων που θα ακολουθήσει, μέχρι νεοτέρας, έχει διαμορφωθεί ως εξής:

● Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις θα επιτρέπεται σε όσους/όσες διαθέτουν είτε πιστοποιητικό ολοκληρωμένου εμβολιαστικού σχήματος για την ασθένεια του COVID-19, είτε πιστοποιητικό ανάρρωσης από την ασθένεια του COVID-19 με ισχύ έξι μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής τους θετικής διάγνωσης, είτε το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU Digital Covid Certificate) μόνο στις περιπτώσεις που το πιστοποιητικό αφορά σε ολοκληρωμένο εμβολιασμό για την ασθένεια του COVID-19 ή ανάρρωσης από την ασθένεια του COVID-19, είτε αρνητική εργαστηριακή εξέταση (PCR test) για την ασθένεια του COVID-19, με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών.

● Η είσοδος ατόμων από 12 έως 17 ετών σε όλες τις παραστάσεις, θα επιτρέπεται και με την προσκόμιση και επίδειξη αρνητικού RAPID test 72 ωρών.
Capture.JPG