Δήμος Λευκωσίας - Παρουσίαση βιβλίου: Χώρα, η παλιά Λευκωσία / Χώρα, η παλιά Λευκωσία

Παρουσίαση βιβλίου: Χώρα, η παλιά Λευκωσία / Χώρα, η παλιά Λευκωσία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / 2022 / Παρουσίαση βιβλίου: Χώρα, η παλιά Λευκωσία / Χώρα, η παλιά Λευκωσία
Πεμ, 23 Ιουν. 2022
19:00
Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας
«Η Χώρα, η παλιά Λευκωσία, είναι σήμερα μια πόλη σιωπηλή, που την περιζώνει και την σκεπάζει η δύναμη και η ζωτικότητα της καινούργιας, της νέας πόλης. Αν αφουγκραστείς όμως προσεκτικά, σεργιανίζοντας τα δειλινά στους μαχαλάδες και στα στενά της, στους προμαχώνες του βενετσιάνικου τείχους της και στις εκκλησίες της, την ακούς να μιλά και να λέει ψιθυριστά, όλο να λέει για τα περασμένα». Αγνή Μ. Μιχαηλίδη, Χώρα, η παλιά Λευκωσία, Λευκωσία 1977, σ. 7

Ο Σύνδεσμος Φίλων του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας και της Λεβεντείου Πινακοθήκης, με αφορμή την τρέχουσα προσωρινή έκθεση του Μουσείου Χώρα - Ιωάννης Κισσονέργης, σας προσκαλεί στην παρουσίαση της περίφημης έκδοσης Χώρα, η παλιά Λευκωσία της αείμνηστης Αγνή Μ. Μιχαηλίδη.

Στην παρουσίαση της έκδοσης θα γνωρίσουμε τη Λευκωσία του χθες όπως αυτή αποκαλύπτεται μέσα από τις ζωντανές και γλαφυρές περιγραφές της συγγραφέως.

Η Αγνή Μιχαηλίδη, πέρα από συγγραφέας, υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Φίλων του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας, ενώ δώρισε στο Μουσείο πολλά πολύτιμα προσωπικά της αντικείμενα, τα οποία κατατάσσονται σήμερα ανάμεσα στα 100 καλύτερα των Συλλογών του.

Γλώσσα: Ελληνικά

23 Ιουνίου 2022, 19.00-21.00
Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας