Δήμος Λευκωσίας - Φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni22 - Κινηματογράφος (1)

Φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni22 - Κινηματογράφος (1)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / 2022 / Φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni22 - Κινηματογράφος (1)
Πεμ, 07 Ιουλ. 2022
21:00
Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου Φανερωμένη
Υπαίθριος καλοκαιρινός κινηματογράφος

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου συνεργάζεται για ακόμα μια χρονιά με τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου για μια σειρά προβολών με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni22.

Κάτω από τον τίτλο του Φεστιβάλ «Πολιτισμός ξανά», η αυλή του Πολιτιστικού μετατρέπεται σε ένα υπαίθριο καλοκαιρινό κινηματογράφο με την προβολή 4 ταινιών και ένος ντοκυμαντέρ φύσης με την τη στήριξη του BirdLife Cyprus και BirdLife Ηνωμένου Βασιλείου)

ΕNCANTO-  Ένας Κόσμος μαγικός (2021)
Μεταγλωτισμένο στα Ελληνικά
Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022 -21:00


Μια ευτυχισμένη, ασυνήθιστη οικογένεια, η οικογένεια των Μάντριγκαλ ζει, κρυμμένη στα βουνά της Κολομβίας, σε ένα μαγικό σπίτι, σε μια γεμάτη ζωή πόλη, σε ένα φανταστικό μέρος που λέγεται Ενκάντο. Η μαγεία αυτή του Ενκάντο έχει ως αποτέλεσμα, όλα τα παιδιά στην οικογένεια να είναι ευλογημένα καθένα και με ένα μοναδικό μαγικό δώρο.…Όλα εκτός από ένα, την Μίραμπελ. Μια μέρα, όμως, η Μίραμπελ ανακαλύπτει πως η μαγεία της οικογένειάς της βρίσκεται σε κίνδυνο και αποφασίζει πως εκείνη, η μόνη Μάντριγκαλ που δεν έχει κάποιο μαγικό χάρισμα, μπορεί να είναι η μοναδική ελπίδα σωτηρίας για την ιδιαίτερη οικογένειά της.

Κινούμενα σχέδια, περιπέτεια, κωμωδία, Οικογενειακή ταινία Φαντασίας/Μιούζικαλ| Mεταγλωτισμένη στα ελληνικά.
Διάρκεια: 109 λεπτά
Σκηνοθεσία: Μπαιρον Χάουαρντ/Τζάρεντ Μπους/Καρις Καστρο Σμιθ
 
Χώρος κινηματογραφικών προβολών: Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται λαμβάνοντας υπόψη όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ακολουθώντας τις κρατικές οδηγίες για την υγεία και ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 20:00 και 21:00, ενώ οι πόρτες εισόδου θα ανοίγουν από τις 20:00.

Σημειώνεται ότι, οι εκδηλώσεις θα οπτικογραφούνται, ενώ στο χώρο θα υπάρχει και φωτογράφος.

Είσοδος ελεύθερη

Για την εξυπηρέτηση του κοινού, τα βράδια των παραστάσεων του φεστιβάλ Faneromeni 22, θα μένουν ανοικτά μέχρι τα μεσάνυχτα το Mουσείο Συλλογής Γεωργίου και Νεφέλης Τζιάπρα Πιερίδη (Δωρεά Κλειούς και Σόλωνα Τριανταφυλλίδη), το Μουσείο Ιστορίας της Κυπριακής Νομισματοκοπίας και η εικαστική έκθεση «Rooms to Contemplate: Περιεχόμενο και Προοπτική μιας Συλλογής».