Δήμος Λευκωσίας - Θεατρική παράσταση «Ουουου …! Γεναίτζες!»

Θεατρική παράσταση «Ουουου …! Γεναίτζες!»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / 2022 / Θεατρική παράσταση «Ουουου …! Γεναίτζες!»
Πεμ, 06 Οκτ. 2022
20:30
WhereHaus612
Poınt To Contemporary Theater

Θέατρο WhereHaus 612


Η θεατρική ομάδα Poınt To Contemporary Theater παρουσιάζει την πρωτότυπη θεατρική παράσταση:

«Ουουου …! Γεναίτζες!»

Το έργο είναι βασισμένο σε θεατρικούς μονολόγους του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας, Ιταλού συγγραφέα Ντάριο Φο και της Φράνκα Ράμε, σε διασκευή και θεατρική μεταφορά στην κυπριακή διάλεκτο από τους Ευαγγελία Ονουφρίου και Νικόλα Δημητρίου.

Κούραση, ταλαιπωρία, δουλειά, μουρμούρα. Ούλλα γένους θηλυκού. Μια παράσταση βασισμένη σε εξαιρετικούς γυναικείους μονολόγους των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε, τοποθετημένη την δεκαετία του 80, σε ένα προσφυγικό συνοικισμό στην Λευκωσία. Αφιερωμένη σε όλες τις καταπιεσμένες γυναίκες που αναζητούν κατανόηση, αποδοχή, ανεξαρτησία και αλλαγή. Στην εξωτερική σκηνή του WhereHaus 612, κάτω από τα αστέρια οι γεναίτζιες κάμνουν επανάσταση.
.
Πρόκειται για τους μονολόγους «Γύρισα σπίτι», «Μια γυναίκα μόνη», «Όλες έχουμε την ίδια ιστορία» και «Το Ξύπνημα». Το έργο είναι διασκευασμένο ώστε να μπλέκονται οι μονόλογοι και να αναπτύσσουν μεταξύ τους δημιουργικό διάλογο. Με χιουμοριστικό τρόπο σχολιάζει τις γενικότερες συνθήκες διαβίωσης της γυναίκας των δεκαετιών ‘80 και ’90, όπως τις επιτάσσουν το μεσογειακό ταμπεραμέντο, η ηθική της εποχής, τα ταμπού, η θρησκεία και η ανδροκρατία. Η γυναίκα σύζυγος, η γυναίκα μητέρα, η γυναίκα εργάτρια, η γυναίκα καθαρίστρια, η γυναίκα πολυεργαλείο έχει πολλά να αποδείξει. Πρόκειται για μια παράσταση με σαρκαστικό χιούμορ που ακροβατεί ανάμεσα στις συναισθηματικές εξάρσεις των καταπιεσμένων γυναικών, στις κρίσεις και στις παρακρούσεις τους, στα νεύρα και στις εντάσεις, στα πάθη, στα λάθη αλλά και στις πιο βαθιές τους επιθυμίες και ανάγκες όπως είναι η ελευθερία, η εκπλήρωση των δικών τους θέλω και η ισότητα. Όλες αυτές οι πολύπλευρες γυναίκες θα εξιστορήσουν τις ζωές τους μπροστά αλλά και πίσω από τη σκιά κάποιου άλλοτε αυταρχικού και άλλοτε ρομαντικού άντρα. Χορός και μουσική από αγαπημένα κομμάτια της εποχής, μας ταξιδεύουν νοσταλγικά στις θρυλικές εποχές των 80s και 90s και απογειώνουν το χιούμορ.
Το έργο θα παρουσιαστεί στην υπαίθρια σκηνή του Θεάτρου WhereHaus 612, κάτω από τ’ αστέρια.