Δήμος Λευκωσίας - Έκθεση ζωγραφικής της Μάριον Πασχάλη «Το Εσωτερικό Σώμα του Πόθου»

Έκθεση ζωγραφικής της Μάριον Πασχάλη «Το Εσωτερικό Σώμα του Πόθου»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / 2022 / Έκθεση ζωγραφικής της Μάριον Πασχάλη «Το Εσωτερικό Σώμα του Πόθου»
Τετ, 05 Οκτ. 2022 - Παρ, 21 Οκτ. 2022
19:30- 20:00
Γκαλερί Γκλόρια
Η Γκαλερί Γκλόρια σας προσκαλεί στην έκθεση της Μάριον Πασχάλη «Το Εσωτερικό Σώμα του Πόθου».

Εγκαίνια: Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022, 19:30
Διάρκεια έκθεσης: 5 - 21 Οκτωβρίου 2022

Η Μάριον Πασχάλη, γνώστη των αρχαίων ελληνικών και ρωμαϊκών γραμμάτων, ο ανθρώπινος πόθος είναι το εφαλτήριο για την συνειδητή κίνηση προς τη συνάντηση με το καλό και όμορφο, το ίδιο το θείο. Έτσι, η επιθυμία μέσα στην πραγματικότητα σε όλες της τις εκφάνσεις αποτελεί μία «σκάλα» ανάβασης προς την αλήθεια ένος υπέρτατου μυστηρίου.  
Στην αρχαία ινδική φιλοσοφία οι τέσσερεις πόθοι περιγράφονται ως εξής: «dharma» ο πόθος να γίνεις αυτός που προορίζεσαι να είσαι, «artha» ο πόθος για ευημερία, «kama» ο πόθος για απολαύσεις, όπως η εγγύτητα, η αγάπη, η ομορφιά, και «moksha» ο πόθος για πνευματική εκπλήρωση.

Ο πολυσχιδής πόθος στη βάση της ύπαρξης ωθεί πάντα προς τα εμπρός. Είναι η δύναμη που προτρέπει τη συνέλεξη αγαθών, του πνεύματος μαζί και της ύλης.

Είναι φωτιά αναγέννησης, μια εκτροπή από το κατεστημένο και την αδράνεια, που ενισχύει τη φωτεινή μεταμόρφωση του ψυχισμού.

Είναι λαχτάρα δημιουργικότητας, γένεση που οδηγεί στην υπέρβαση των ορίων. 

Είναι έναυσμα πειραματισμού, μια ενθουσιώδης θύελλα παιχνιδιού που με παιδική ματιά παρασύρει στην αυτοπραγμάτωση.
Είναι έρωτας για την ελευθερία, ένας ουρανός με προορισμό το προς εξερεύνηση σύμπαν και την επανασύνδεση με το θείο.
Ό,τι κι αν σηκώσεις, ένα ήλιο ή μια κορδέλα, από κάτω ο πόθος, ποιητής της δίψας για εσωτερική αλλαγή και κινητήριος δύναμη για τη συνέχιση της ζωής.»

Η Μάριον Πασχάλη γεννήθηκε στο Λονδίνο από Κύπριους γονείς.  Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της στον πρακτικό κλάδο του Παγκυπρίου Γυμνασίου η καλλιτέχνης λάμβανε μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής από τον καλλιτέχνη Α. Χαραλάμπους. Ακολούθως σπούδασε ζωγραφική στο Accademia di Belle Arti di Firenze υπό την επίβλεψη των καθηγητών τέχνης και καλλιτεχνών F. Farulli και G. Ulivi. Η επίδραση που δέχθηκε η καλλιτέχνης από το «Performance Art»  την οδήγησε όχι μόνο στην δημιουργία ενός βιβλίου «object d` art» στοχεύοντας την οπτικοακουστική του έκφραση, αλλά και σε περεταίρω σπουδές στον ευρύτερο χώρο  του θεάτρου. Ακολούθησε έτσι μεταπτυχιακές σπουδές με θέμα «Text and Performance» στο Kings College και στο Royal Academy of Dramatic Arts στο Λονδίνο.

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια εργάζεται ως καθηγήτρια Τέχνης στο Junior and Senior School στην Λευκωσία, ενώ συγχρόνως συνεχίζει την δημιουργική της πορεία στο χώρο της τέχνης. Έκανε μέχρι τώρα τρεις ατομικές εκθέσεις και έλαβε μέρος σε 4 ομαδικές.

Η έκθεση ανοίγει στις 5 Οκτωβρίου και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 21 Οκτωβρίου 2021. 

Γκαλερί Γκλόρια Ζήνωνος Σώζου 3, 1075 Λευκωσία
Τηλ. +357 22762605

Ώρες επισκέψεων:
Δευτέρα: 17.30 - 20.00
Τρίτη - Παρασκευή: 10.30 - 12.45 & 17.30 - 20.00
Σάββατο: 10.30 - 12.45                     

Email: gloriagallery1@gmail.com
Website: https://www.gloriagallery.com
Facebook: https://www.facebook.com/GloriaGalleryNicosia
Instagram: https://www.instagram.com/gloria_gallery_nicosia/?hl=en