Δήμος Λευκωσίας - «European Researchers’ Night»,

«European Researchers’ Night»,

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / 2022 / «European Researchers’ Night»,
Παρ, 30 Σεπ. 2022
09:00
Πλατεία Ελευθερίας
Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στο «European Researchers’ Night», τη μεγάλη πανευρωπαϊκή γιορτή της έρευνας, καινοτομίας και επιστήμης!

Το European Researchers’ Night θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, από τις 09:00 το πρωί μέχρι και τις 10:00 το βράδυ, στην Πλατεία Ελευθερίας, στη Λευκωσία.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το ΙδΕΚ σε συνεργασία με τους κυριότερους φορείς από τον χώρο της έρευνας, της καινοτομίας και των επιχειρήσεων στην Κύπρο. Το European Researchers’ Night αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διοργανώνεται ταυτόχρονα σε περισσότερες από 350 πόλεις σε όλη την Ευρώπη.  Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Κεντρικό θέμα της φετινής εκδήλωσης είναι οι «Ευρωπαϊκές Αποστολές» (European Missions), εμβληματικές δράσεις που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση για εξεύρεση λύσεων σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της Ευρώπης και του πλανήτη. Ο εκθεσιακός χώρος που θα στηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας, θα φιλοξενεί γύρω στα 60 περίπτερα, με τη συμμετοχή δεκάδων ερευνητών/τριων και επιστημόνων από ακαδημαϊκά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα και κέντρα αριστείας, καθώς επίσης και ιδιωτικών επιχειρήσεων.