Δήμος Λευκωσίας - «O Αχιλλέας Λυμπουρίδης μέσα από το Θέατρο και τα Τραγούδια του»

«O Αχιλλέας Λυμπουρίδης μέσα από το Θέατρο και τα Τραγούδια του»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / 2022 / «O Αχιλλέας Λυμπουρίδης μέσα από το Θέατρο και τα Τραγούδια του»
Παρ, 25 Νοε. 2022
20:00
Πάνω Σκηνή Σατιρικού Θεάτρου
Το ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ παρουσιάζει την εκδήλωση - αφιέρωμα, «O ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΛΥΜΠΟΥΡΙΔΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ».

Μετά την επιτυχία των θεατρικών αναλογίων και της θεματικής “Κύπριοι Συγγραφείς”, το ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ συνεχίζει με το αφιέρωμα προς τιμή του θεατρικού συγγραφέα και μουσικοσυνθέτη Αχιλλέα Λυμπουρίδη, «O Αχιλλέας Λυμπουρίδης μέσα από το Θέατρο και τα Τραγούδια του»,

Ο Αχιλλέας Λυμπουρίδης ήταν πρωτοπόρος δημιουργός στο έντεχνο Κυπριακό λαϊκό τραγούδι με παράλληλη προσφορά στο Κυπριακό θέατρο. Πολλά τραγούδια του έγιναν επιτυχίες και τραγουδιούνται ακόμα και σήμερα, όπως «τα Μαύρα Μάδκια», «η Μηλιά», «το Αερούδι», «η Αππωμένη», «η Δροσούλα», «η Γιαλλουρού», «Ο Γερόκαττος», «το Ματσικόριδον» κ.α. Με αφορμή λοιπόν αυτά τα τραγούδια και αποσπάσματα από θεατρικά κείμενα που έγραψε ο ίδιος («Ο Μακαρίτης ο Εφτάψυχος», «Ο Ττοουλής ο Ξενοχωρίτης») ή «έντυσε» με τη σύνθεσή του, («Η Τταλλού η Προξενήτρα», του Άνθη Ροδίνη, « Η Γιαλλουρού» του Μιχάλη Πασιαρδή) θα παρουσιάσουμε επί σκηνής ένα αφιέρωμα - γιορτή για τον θεατή που αγάπησε τον Αχιλλέα Λυμπουρίδη μέσα από τα τραγούδια και το έργο του.
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Μαριάννα Καυκαρίδου
Σκηνικά/Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής
Μουσική Επιμέλεια & διδασκαλία τραγουδιών: Σάββας Σάββα
Οπτική Επικοινωνία/Video Προβολές: Λέανδρος Ταλιώτης 
 
ΜΕ ΤΟΥΣ:
Σπύρο Γεωργίου, Βασίλη Μιχαήλ, Μαριάννα Καυκαρίδου, Λουκία Μουσουλιώτη, Ανδρέα Ρόζου, Μαριαλένα Παπαδοπούλου, Γεωργία Νικολάου, Νικόλα Κουρουζίδη.

Στο πιάνο ο μουσικός Σάββας Σάββα.
 
ΠΟΤΕ & ΠΟΥ:
Για μία μόνο παράσταση.
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου στις 8.00μ.μ.
ΠΑΝΩ ΣΚΗΝΗ ΣΑΤΙΡΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ (Αίθουσα Παντελής Κούρος)
 
Σατιρικό Θέατρο
Πολιτιστικό Κέντρο Βλαδίμηρος Καυκαρίδης 
Οδός Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15
Αγλαντζιά, Λευκωσία 2102, Κύπρος
 
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ
 
Πληροφορίες: 22312940, 22421609
Email: satiriko.tameio@cytanet.com.cy

ΧΟΡΗΓΟΙ: 
Με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υφυπουργείου Πολιτισμού, στο πλαίσιο του Προγράμματος ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΙΙ (2021-2025)