«Το Πάρτι με τα Αγόρια»

Παρ, 06 Ιαν. 2023
18:30
Θέατρο Δέντρο
H Alpha Square ανεβάζει σε πανελλήνια πρώτη ένα έργο που πρωτοπόρησε στην απεικόνιση γκέι ζωών επί σκηνής. Το θεατρικό “The Boys in the Band” του Μαρτ Κρόουλι ανέβηκε για πρώτη φορά το 1968 και αποτύπωσε τις συνταρακτικές φωνές μιας παρέας γκέι αντρών στην Νέα Υόρκη, λίγο πριν την ιστορική εξέγερση στο Στόουνγουολ και τον ευρύτερο ακτιβισμό που ακολούθησε.
 
Το έργο ανέβηκε ξανά το 2018 στο Broadway, στην 50η του επέτειο, με ένα θίασο από εννέα ανοιχτά γκέι ηθοποιούς, τονίζοντας μ’ αυτό τον τρόπο την εξέλιξη στην Αμερική στον τομέα της αποδοχής. Η παράσταση κέρδισε το Βραβείο Τόνι. Ένα χρόνο μετά, ακολούθησε η κινηματογραφική του εκδοχή, με τους ίδιους ηθοποιούς, στο Netflix.
 
Στην Κύπρο θα δοθεί η πανελλήνια πρώτη παράσταση, «Το Πάρτι με τα Αγόρια», σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, σκηνικά και κοστούμια του Γιώργου Γιάννου, μουσική Σταύρου Μακρή και φωτισμούς Βασίλη Πετεινάρη. Τα αγόρια ενσαρκώνουν οι Πάνος Μακρής, Φώτης Αποστολίδης, Θανάσης Δρακόπουλος, Δημήτρης Αντωνίου, Ανδρέας Κούτσουμπας, Γρηγόρης Γεωργίου, Μιχάλης Καζάκας, Εύρος Βασιλείου και ο ίδιος ο σκηνοθέτης.
 
Νέα Υόρκη, 1968. Στο διαμέρισμά του, ο Μάικλ κάνει πάρτι γενεθλίων για τον κολλητό του, Χάρολντ, προσκαλώντας την γνωστή τους παρέα. Εμφανίζεται και ο συγκάτοικος τού Μάικλ από το κολλέγιο, Άλαν, ο οποίος βρίσκεται στην πόλη, ακούγεται αναστατωμένος και θέλει να περάσει να τον δει. Το ποτό ρέει και οι «αλήθειες» αρχίζουν να αναδύονται. Σε αυτό το κοκτέιλ εκρηκτικών περιπτύξεων προστίθεται και ένα πικάντικο παιχνίδι με όλους τους καλεσμένους: ονομάζεται «η μεγάλη μου αγάπη»…
 
Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 15 ετών.
 
Πρεμιέρα: Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία
 
Παραστάσεις:
16, 17, 18/12: Παρασκευή, Σάββατο στις 8.30μμ, Κυριακή στις 6.30μμ
21, 22, 23, 29 και 30/12 στις 8.30μμ
 6/1 στις 6.30μμ
 
Εισιτήρια €15 (και €12 για φοιτητές, συνταξιούχους και ηθοποιούς)
tickethour.com.cy / 7777 7040 / ACS Courier
 
Χορηγοί: ΘΟΚ | George Charalambous Ltd
Χορηγοί Επικοινωνίας: ALPHA ΚΥΠΡΟΥ | ADBOARD | BLACK LEMON