Έκθεση Μπάλα στο Kέντρο: Ποδόσφαιρο - Ιστορία - Λευκωσία.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις 2023 / Συνεχόμενες / Έκθεση Μπάλα στο Kέντρο: Ποδόσφαιρο - Ιστορία - Λευκωσία.
Σαβ, 17 Δεκ. 2022 - Κυρ, 30 Απρ. 2023
10:00- 16:30
Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας
Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας «βάζει γκολ» στον πολιτισμό με την παρουσίαση της πρωτότυπης έκθεσης Μπάλα στο Kέντρο: Ποδόσφαιρο - Ιστορία - Λευκωσία.

Η νέα προσωρινή έκθεση έρχεται να αποκαλύψει την ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου με πυρήνα το «Κέντρο», την πρωτεύουσα του νησιού, τη Λευκωσία, από τις αρχές της αποικιοκρατίας μέχρι και το 1960.

Πρόκειται λοιπόν για μια ανοιχτή πρόσκληση-πρόκληση, η οποία μας παρακινεί να αντιληφθούμε το ποδόσφαιρο στον τόπο μας αλλιώς, μέσα από μια ματιά αντισυμβατική και διεισδυτική, ικανή να ανασύρει το κυπριακό ποδόσφαιρο από τον αυστηρό τοπικό προσδιορισμό του γηπέδου, με σκοπό να αναδείξει την ιστορική του υπόσταση, προσφέροντας μια ιδιαίτερη, αλλιώτικη μουσειακή εμπειρία.

Την έκθεση επιμελήθηκαν η Αντιγόνη Ηρακλείδου, Ανώτερη Συνεργάτις Έρευνας στο Κέντρο Αριστείας CYENS, η Μαρία Πατσαλοσαββή, Έφορος του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείο Λευκωσίας, και ο Χρυσόστομος Σακαλλής, Υπεύθυνος Αρχείου του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας.

Τον γενικό συντονισμό της έκθεσης είχε η Διευθύντρια του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας Τζένη Λυμπεροπούλου Σαββίδου, με την αρωγή της Μαρίας Πατσαλοσαββή, ενώ συμβουλευτικό ρόλο στη διοργάνωση της έκθεσης είχαν η Διευθύντρια του Ιδρύματος Αναστάσιος Γ. Λεβέντης Λουκία Λοΐζου Χατζηγαβριήλ και η Διευθύντρια της Λεβεντείου Πινακοθήκης Δήμητρα Θεοδότου Αναγνωστοπούλου.
 
Διάρκεια έκθεσης: 17.12.22-30.04.23
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Κυριακή, 10:00 - 16:30