«Σώμα και άλλα τοπία: Εργαστήρι κινητικού αυτοσχεδιασμού για ενήλικες στην Κρατική Πινακοθήκη»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις 2023 / Φεβρουάριος / «Σώμα και άλλα τοπία: Εργαστήρι κινητικού αυτοσχεδιασμού για ενήλικες στην Κρατική Πινακοθήκη»
Πεμ, 23 Φεβ. 2023
19:00
Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης
Το «σώμα και άλλα τοπία» είναι ένα εργαστήρι κινητικού αυτοσχεδιασμού καθοδηγούμενο από την καλλιτέχνη χορού Κωνσταντίνα Σκαλιώντα. Με βάση την πρακτική της εμψυχώτριας και με κύρια εργαλεία το σώμα και τα υλικά, το εργαστήρι προσκαλεί τους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν το σώμα τους και άλλα υλικά σώματα ως τοπία και ως αποτυπώματα του χρόνου και της μνήμης.

Οι συμμετέχοντες θα καθοδηγηθούν ώστε να εξερευνήσουν την κίνηση η οποία προκύπτει μέσα από τη διέγερση των αισθήσεων, της μνήμης και της φαντασίας, ενώ μέσα από την επαφή του σώματος με άλλα υλικά, θα εξασκηθούν στην παρακολούθηση της κίνησης, σε ένα περιβάλλον που εμπνέει ασφάλεια. Η γραφή και η ζωγραφική θα εξερευνηθούν ως αποτυπώματα της κινητικής τους εμπειρίας στον χώρο της Πινακοθήκης.

Το εργαστήρι συνομιλεί με τα διάφορα έργα της έκθεσης και ειδικότερα με το έργο του Άντη Ιωαννίδη «Πυκνή Ψυχή», μέσα στο οποίο θρυμματισμένες εικόνες, σχήματα, σημάδια, χρώματα και λέξεις συνθέτουν ένα εσωτερικό τοπίο.

Ανοικτό σε ενήλικες που τους ενδιαφέρει η κίνηση, ο αυτοσχεδιασμός και η περφόρμανς. Δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία στον αυτοσχεδιασμό.

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων (10).

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κρατήσεις απαραίτητες, στο τηλέφωνο 22458228.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023, 19:00-21:00