Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Από το σκοτάδι στο φως: «Παίζοντας» με τα αρχεία, την τέχνη και τη φωτογραφί

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις 2023 / Φεβρουάριος / Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Από το σκοτάδι στο φως: «Παίζοντας» με τα αρχεία, την τέχνη και τη φωτογραφί
Σαβ, 18 Φεβ. 2023
11:00
Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 9-12 ετών από τη Δρα Τερέζα Μαρκίδου (εκπαιδευτικό εικαστικών τεχνών και βοηθό επιμελήτρια της έκθεσης).

Το παιχνίδι, ως μαθησιακή διαδικασία, έχει ως βάση την εφευρετικότητα, τη δημιουργικότητα, την ανακατασκευή, τη φαντασία και την ελευθερία. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι εξίσου βασικά στην καλλιτεχνική δημιουργία. Σε αυτό το εικαστικό βιωματικό εργαστήρι τα παιδιά θα εξερευνήσουν μερικά από τα έργα σύγχρονης τέχνης της έκθεσης «In the Sea of the Setting Sun: Σύγχρονες φωτογραφικές πρακτικές και το Αρχείο» και θα ακολουθήσουν μια παιγνιώδη διαδρομή για να ανακαλύψουν ιστορίες για τον τόπο τους και τους ανθρώπους του, που βρίσκονταν κρυμμένες για καιρό ή που δεν έχουν αφηγηθεί ακόμη. Τα παιδιά θα γνωρίσουν διαφορετικές φωτογραφικές πρακτικές και θα ανακαλύψουν μερικές από τις πολλές δυνατότητες που έχει η φωτογραφία όπως, για παράδειγμα, να εντοπίζει, να «φωτίζει» και να προβληματίζει τους θεατές, ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με την ιστορία, την έρευνα, την τέχνη και την τεχνολογία. Στο τέλος του εργαστηρίου, τα παιδιά θα δημιουργήσουν τη δική τους μικρή pinhole κάμερα, για να εντοπίζουν «φωτεινά» σημεία στην καθημερινότητά τους.

Συμμετοχή ελεύθερη, ωστόσο απαιτείται κράτηση στο τηλέφωνο 22479600. Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων (12-15 παιδιά).

8 Φεβρουαρίου 2023, 16:00 - 18:00
18 Φεβρουαρίου 2023, 11:00 - 13:00