Παρ, 17 Φεβ. 2023
20:30
Θέατρο Παλλάς
H Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, υπό την μπαγκέτα του Günter Neuhold παρουσιάζει την πρεμιέρα δύο έργων σύγχρονων Κυπρίων δημιουργών, καθώς και ένα από τα σημαντικότερα πρώιμα έργα του Arnold Schönberg.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ανδρέας Ορφανίδης: Κοντσέρτο για ορχήστρα εγχόρδων «Κυπριακός Ζέφυρος» [παγκόσμια πρεμιέρα]
Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου: Κοντσέρτο για βιολί και έγχορδα [παγκόσμια πρεμιέρα]
Arnold Schönberg: Verklärte Nacht (Εξαϋλωμένη vύχτα)
 
Μάριος Ιωάννου βιολί
Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
Günter Neuhold
 
Tο Κοντσέρτο «Κυπριακός Ζέφυρος» του Ανδρέα Ορφανίδη απεικονίζει μουσικά τα γεγονότα που φέρνει στην Κύπρο ο Ζέφυρος άνεμος. Ο βιολιστής και μέλος της ορχήστρας Μάριος Ιωάννου θα ερμηνεύσει το Κοντσέρτο για βιολί και έγχορδα του συνθέτη και συνάδελφού του, Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου, στο οποίο επηρεάστηκε από τον μινιμαλισμό και τον νεοκλασσικισμό. Σύμφωνα με τον Schönberg, το καινοτόμο του έργο Verklärte Nacht (Εξαϋλωμένη νύχτα) «περιορίζεται στην απεικόνιση της φύσης και την έκφραση ανθρώπινων συναισθημάτων».
 
Υποστηρικτής: Δήμος Πάφου
 
Τιμές εισιτηρίων:
Ζώνη Α: €18 / €14 (μειωμένο)
Ζώνη Β: €13 / €10 (μειωμένο)
 
Δικαιούχοι μειωμένων εισιτηρίων: Μαθητές, στρατιώτες, φοιτητές, συνταξιούχοι, πολύτεκνες και πενταμελείς οικογένειες με παρουσίαση ταυτότητας. Δωρέαν είσοδος σε άτομα με αναπηρίες.
 
Προπώληση εισιτηρίων:
Θέατρο Παλλάς, Πύλη Πάφου (Γωνία Ρηγαίνης και Αρσινόης, 1010 Λευκωσία, 22 410181): Aπό την ιστοσελίδα www.cyso.org.cy, το Ταμείο του Θεάτρου κάθε Τετάρτη 16:00-19:00 και 2 ώρες πριν την έναρξη.
Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο (Ανδρέα Γερούδη 27, 8010 Πάφος, 26 222286):
Από την ιστοσελίδα www.cyso.org.cy και 2 ώρες πριν την έναρξη.
 
Πληροφορίες: 22 463144, www.cyso.org.cy