Ψυχοεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Γλυπτικής

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις 2023 / Μάρτιος / Ψυχοεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Γλυπτικής
Δευ, 13 Μαρ. 2023
19:00
Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης
Στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου Προγράμματος Μουσειακής Αγωγής στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης - Majestic, εγκαινιάζεται, σε συνεργασία με το εργαστήριο γλυπτικής Kuns Studio ένα καινοτόμο και συμπεριληπτικό ψυχοεκπαιδευτικό πρόγραμμα τέχνης για έφηβους και ενήλικες, που θα διεξαχθεί κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2023. 

Άτομα τυπικής ανάπτυξης και μη, καλούνται να εξερευνήσουν ζητήματα ατομικής και συλλογικής ταυτότητας και αποδοχής, μέσα από μια διαδραστική ξενάγηση με επιλεγμένα έργα τέχνης της συλλογής. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συν δημιουργήσουν έργα τέχνης με τη χρήση πηλού, και να εκφράσουν σκέψεις και συναισθήματα γύρω από τα ζητήματα που θα αναδυθούν μέσω της πλαστικότητας του υλικού εξερευνώντας,  επίσης τον κόσμο της γλυπτικής.

Κεντρικός στόχος του ψυχοεκπαιδευτικού προγράμματος είναι η παροχή ενός πλαισίου ίσων ευκαιριών για γνωριμία και απόλαυση των πολιτιστικών αγαθών και υπηρεσιών τέχνης, καθώς και η καλλιέργεια καλλιτεχνικών δεξιοτήτων και δεξιοτήτων συναισθηματικής νοημοσύνης.

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο και για ειδικές ομάδες κοινού (ΑμεΑ, νευροαναπτυξιακές διαταραχές) και υλοποιείται μέσα από τη συνεργασία της Ελπίδας Φραγκεσκίδου, Ιδρύτριας του εργαστηρίου γλυπτικής Kuns Studio (MA Fine Arts & Arts Education), - και την εικαστική ψυχοθεραπεύτρια Ελένη Πετρίδου Μπουρίτη (MSc Art Psychotherapy | MA Fine Arts & Arts Education), σε μια προσπάθεια προσέλκυσης κοινού σε χώρους πολιτισμού και  ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα ανάπτυξης, ενσυναίσθησης και ευημερίας.

Ημέρες διεξαγωγής:
  1. Σάββατο 11.3.2023, 10:30 -12:30 - Ειδικές Ομάδες 12-17 ετών
  2. Δευτέρα 13.3.2023, 19:00 -21:00 - 18+
  3. Σάββατο 18.3.2023, 10:30 -12:30 - Ειδικές Ομάδες 18+ ετών
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων (15). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η ξενάγηση και τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στην ελληνική γλώσσα.

Κρατήσεις:
Δηλώσεις συμμετοχής ατόμων τυπικής ανάπτυξης, μέσω του συνδέσμου: https://forms.gle/wj4vWysyE3S1zygGA (αναφέροντας: ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα, ηλικία, τηλέφωνο επικοινωνίας).
Πληροφορίες: 99883150

Οι κρατήσεις για τα προγράμματα Ειδικών Ομάδων, (π.χ. ΑμεΑ, νευροαναπτυξιακές διαταραχές κ.α.) θα γίνονται από τους αντίστοιχους Συνδέσμους/Ιδρύματα, απευθείας στο e-mail: Kuns-studio@outlook.com , με τα παρακάτω στοιχεία: ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα, ηλικία, αναπτυξιακό προφίλ, ενδιαφέροντα, τηλέφωνο επικοινωνίας κηδεμόνα, ημέρα προτίμησης παρακολούθησης του εργαστηρίου.
Πληροφορίες: 99933436.

ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ - Majestic
Λεωφ. Στασίνου & Κρήτης 1, 1060 Λευκωσία
Επικοινωνία
+357 22 458228
stategallery@culture.moec.gov.cy
Facebook: Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης- Majestic, Instagram: majesticstategallery