Ρεσιτάλ για πιάνο - Enrico Pace

Παρ, 07 Απρ. 2023
20:30
The Shoe Factory
Το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ με έναν από τους κορυφαίους πιανίστες της Ιταλίας, τον συγκλονιστικό Enrico Pace. Κατόπιν της νίκης του στον περίφημο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Φρανς Λιστ στην Ουτρέχτη, το 1989, ο Pace έγινε διεθνώς γνωστός ως ένας από τους πολύπλευρους και περιζήτητους σολίστ και μουσικούς δωματίου της γενιάς του. Με την ασύγκριτη καλλιτεχνία και το ανεξάντλητο πάθος του, έχει καταιγίσει τον κόσμο της κλασικής μουσικής, αφήνοντας ανεξίτηλο το σημάδι του σε όλους όσους έτυχε να έχουν το προνόμιο να ζήσουν τις ερμηνείες του, σε σημαντικές συναυλιακές αίθουσες όπως Κοντσερτγκεμπάου του Άμστερνταμ, Σάλα Βέρντι και Σκάλα του Μιλάνου, Γουίγκμορ του Λονδίνου, και Κάρνεγκι της Νέας Υόρκης. Ως σολίστ, έχει εμφανισθεί με αρκετές από τις κορυφαίες ορχήστρες ανά το παγκόσμιο, μεταξύ άλλων, Βασιλική Ορχήστρα του Κοντσερτγκεμπάου, Φιλαρμονική του Μονάχου, Φιλαρμονική του BBC, Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, Ορχήστρα της Σάντα Τσετσίλια, Συμφωνική Ορχήστρα Ραδιοφωνίας MDR Λειψίας, υπό τη διεύθυνση καταξιωμένων μαέστρων όπως Ρομπέρτο Μπέντζι, Μαρκ Έλντερ, Βάλτερ Βέλλερ, Βασίλι Σινάισκι, Μπρούνο Βέιλ, και Αντόνι Βιτ. Στη μουσική δωματίου, ο Enrico Pace είναι φημισμένος για τις μακροχρόνιες συνεργασίες του, ιδιαίτερα με τους βιολονίστες Λεωνίδα Καβάκο και Φρανκ Πέτερ Τσίμερμαν, με τους οποίους έχει κυκλοφορήσει αρκετά επευφημημένα άλμπουμ για τις εταιρείες Decca Classics και Sony Classical. Για το ρεσιτάλ του την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023, στο The Shoe Factory, Λευκωσία / 8:30μμ, ο Enrico Pace θα ερμηνεύσει έργα των Μπετόβεν, Μπραμς και Κλάρα Σούμαν. 
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
 
Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (1770-1827)         
Φαντασία για πιάνο σε Σολ ελάσσονα, Έργο 77 (1809)
Σονάτα για πιάνο Αρ.21 σε Ντο μείζονα,  «Βάλντσταϊν», Έργο 53 (1804)
 
Διάλειμμα
 
Κλάρα Σούμαν (1819-1896)
Παραλλαγές σε ένα Θέμα του Ρόμπερτ Σούμαν, Έργο 20 (1853)
 
Γιοχάννες Μπραμς (1833-1897)
Τρία Ιντερμέτζο για πιάνο, Έργο 117 (1892)
Έξι κομμάτια για πιάνο, Έργο 118 (1893)
 
ENRICO PACE πιάνο
Κατόπιν της νίκης του στον περίφημο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Φρανς Λιστ στην Ουτρέχτη, το 1989, ο Enrico Pace έγινε διεθνώς γνωστός ως ένας από τους πολύπλευρους και περιζήτητους σολίστ και μουσικούς δωματίου της γενιάς του.
 
Ο Pace έχει εμφανισθεί σε σημαντικές συναυλιακές αίθουσες όπως Κοντσερτγκεμπάου του Άμστερνταμ, Σάλα Βέρντι και Σκάλα του Μιλάνου, Γουίγκμορ του Λονδίνου, και Κάρνεγκι της Νέας Υόρκης. Ως σολίστ, έχει εμφανισθεί με αρκετές από τις κορυφαίες ορχήστρες του κόσμου, μεταξύ άλλων, Βασιλική Ορχήστρα του Κοντσερτγκεμπάου, Φιλαρμονική του Μονάχου, Εθνική Φιλαρμονική Ουγγαρίας, Φιλαρμονική Βαρσοβίας, Φιλαρμονική Φράιμπουργκ, Φιλαρμονική του BBC, Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, Ορχήστρα της Σάντα Τσετσίλια, Ορχήστρα Ραδιοφωνίας της Ολλανδίας και Φιλαρμονική Ολλανδίας, Συμφωνική Ορχήστρα Ραδιοφωνίας MDR Λειψίας, Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα RTE Ιρλανδίας, Ορχήστρα Δωματίου του Βερολίνου, και έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους μαέστρους, συμπεριλαμβανομένων των Ρομπέρτο Μπέντζι, Ντέιβιντ Ρόμπερτσον, Αντρέι Μπορέικο, Μαρκ Έλντερ, Γιάνος Φούρστ, Ελιάχου Ινμπάλ, Λόρενς Φόστερ, Καζίμιες Κορντ, Γίρι Κόουτ, Τζιαναντρέα Νοζέντα, Βάλτερ Βέλλερ, Κάρλο Ρίτζι, Γιαν Λάθαμ-Κένιγκ, Βασίλι Σινάισκι, Στανισλάβ Σκροβατσέφσκι, Μπρούνο Βέιλ, και Αντόνι Βιτ. 
 
Ο Enrico Pace ενώνει συχνά τις δυνάμεις του με τους βιολονίστες Λεωνίδα Καβάκο, Φρανκ Πέτερ Τσίμερμαν, Ακίκο Σουβανάι και Λίζα Φέρστμαν, καθώς και με τον τσελίστα Σουνγκ-γουόν Γιάνγκ, συμπράττοντας μαζί τους ανά το παγκόσμιο. Συμπράττει επίσης σε μουσική δωματίου με τον τσελίστα Ντάνιελ Μιούλερ-Σοτ, την κλαρινετίστα Σάρον Καμ, τον πιανίστα Ιγκόρ Ρόμα, και την κορνίστρια Μαρί-Λουίζ Νέουνεκερ, καθώς και τα κουαρτέτα εγχόρδων Keller, RTE, και Prometeo. Συμμετέχει κατ’ επανάληψη σε διεθνούς φήμης φεστιβάλ μουσικής, συμπεριλαμβανομένων, Λα Ροκ-ντ'Αντερόν, Βερμπιέ, Λουκέρνης, Ρέινγκαου, Σλέσβιγκ-Χόλσταιν, Σάλτσμπουργκ, Μπετόβεν Βόννης, Κούχμο, Μοντρέ, Στρέζα, Γουέστ Κορκ.
 
Η πλούσια δισκογραφία του περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ολόκληρο τον κύκλο με σονάτες για βιολί και πιάνο του Μπετόβεν με τον Λεωνίδα Καβάκο, που κυκλοφόρησε από την Decca Classics και προτάθηκε για Βραβείο Γκράμι, ένα άλμπουμ για την εταιρεία Sony Classical με τα τρίο για πιάνο του Μέντελσον σε σύμπραξη με τον Λεωνίδα Καβάκο και τον τσελίστα Πάτρικ Ντεμένγκα, ένα ψηφιακό δίσκο με τον Φρανκ Πέτερ Τσίμερμαν σε έργα Μπουσόνι και Γ.Σ. Μπαχ για τη Sony Classical, καθώς και ένα εξαιρετικά πετυχημένο σόλο άλμπουμ με το Années de pèlerinage του Λιστ για την εταιρεία Piano Classics.
 
Πληροφορίες & Box Office:
Ίδρυμα Τεχνών Φάρος
www.pharosartsfoundation.org & Τηλ. 22-663871 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00πμ-2:00μμ)      
Εισιτήρια: €20 / €15 Μαθητές, Συνταξιούχοι & Μέλη του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος