Παρουσίαση βιβλίου Χαρούλα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις 2023 / Απρίλιος / Παρουσίαση βιβλίου Χαρούλα
Δευ, 24 Απρ. 2023
19:30
Η Κίνηση Πολιτισμού σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Αλμύρα παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Χρίστου Ζάνου Χαρούλα, τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023, στις 7:30 το βράδυ, στην Πάνω Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου στην Αγλαντζιά. 
 
Πρόγραμμα Παρουσίασης:
· Εισαγωγή στο έργο του Χρίστου Ζάνου από τον ποιητή Γιώργο Μολέσκη.
· Ο θεατρικός συγγραφέας Γιώργος Νεοφύτου ανακρίνει τον Χρίστο Ζάνο.
 
Χαρούλα: 
Η Χαρούλα, ένα δεκαπεντάχρονο εγκλωβισμένο κορίτσι μαζί με την αδερφή της, παίρνουν τον δρόμο για την νότια πλευρά του νησιού για ένα καλύτερο μέλλον. Σκηνές και εικόνες που μέχρι τον Απρίλιο του 2003 ήταν η καθημερινότητα των Κυπρίων, διαδραματίζονται ελεύθερα χωρίς φιλτραρισμένες παρωπίδες εθνικής υπερηφάνειας, λες κι είναι τοποθετημένες από τον συγγραφέα σε περίοπτη θέση με σκοπό την υπενθύμιση του κυπριακού δράματος, της μόνιμης κατάστασης κατάπαυσης του πυρός και των ατέρμονων συζητήσεων για επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Η Χαρούλα, πέρα από ένα έργο που εκτυλίσσεται με φόντο την διαιρεμένη πατρίδα και με αφορμή την κοινωνική ομάδα των εγκλωβισμένων της Κύπρου, αποτελεί συνάμα και ένα έργο με έντονους και σχεδόν ωμούς συμβολισμούς που διατρέχουν με ειλικρίνεια την σκληρή και άδικη κοινωνία. Μέσα από το δράμα της Χαρούλας εμφανίζονται οι τάσεις της σήψης, της διαφθοράς, των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων, της φυλετικής βίας και άλλων κοινωνικών προβλημάτων που διαχρονικά οδηγούν το κυπριακό κράτος και κατ’ επέκταση την κυπριακή κοινωνία σε επικίνδυνα μονοπάτια.
 
Κίνηση Πολιτισμού 
Εκδόσεις Αλμύρα
 
Για πληροφορίες: 99658683 ή στο ekdoseisalmyra@gmail.com