Δήμος Λευκωσίας - Ελπινίκειος Βιβλιοθήκη
Ελπινίκειος Βιβλιοθήκη

Ελπινίκειος Βιβλιοθήκη


Η Ελπινίκειος Βιβλιοθήκη ανήκει στις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, λειτουργεί ως Δημόσια-Δανειστική Βιβλιοθήκη  από τον Απρίλιο του 2001 και διαθέτει πλούσια συλλογή σε βιβλία, περιοδικά και πληροφοριακό υλικό.

Σκοπός της βιβλιοθήκης είναι η εξυπηρέτηση της περιοχής  Παλλουριώτισσας, και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Λευκωσίας.

Η Ελπινίκειος Βιβλιοθήκη πήρε το όνομα της από τη δασκάλα Ελπινίκη Παπαδοπούλου, στην οποία ανήκε το οίκημα και το οποίο δώρισε όσο ήταν εν ζωή στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, με σκοπό να γίνει βιβλιοθήκη.

Η εγγραφή μέλους στην βιβλιοθήκη είναι δωρεάν και οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει μέλος προσκομίζοντας το δελτίο ταυτότητας του και συμπληρώνοντας τη κάρτα μέλους της βιβλιοθήκης. Τα μικρά παιδιά, από 8 ετών και άνω, επίσης μπορούν να γίνουν μέλη στη βιβλιοθήκη αφού συμπληρώσουν και υπογράψουν την κάρτα μέλους και οι γονείς τους.
Η διάρκεια δανεισμού ενός βιβλίου είναι 21 μέρες, με την δυνατότητα ανανέωσης η οποία μπορεί να γίνει και τηλεφωνικώς. Ο μέγιστος αριθμός βιβλίων που δανείζετε είναι 5 βιβλία.

Επιπλέον, το μηχανογραφημένο βιβλιογραφικό υλικό της βιβλιοθήκης είναι προσβάσιμο στο κοινό μέσω της ιστοσελίδας CLN-Cyprus Library Network [www.cln.com.cy], καθώς και από τη σελίδα του Συλλογικού Καταλόγου Κυπριακών Βιβλιοθηκών (ΣΚΚΒ).

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ
Δευτέρα & Τετάρτη: 7:30 π.μ. - 5:30 μ.μ.
Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 7:30 π.μ. - 2:30 μ.μ.

ΘΕΡΙΝΟ (ΙΟΥΛΙΟ & ΑΥΓΟΥΣΤΟ)
Δευτέρα – Παρασκευή: 7:30π.μ. - 2:30 μ.μ.


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Διεύθυνση: Διονυσίου Σολωμού 2, 1035 Παλλουριώτισσα
Τηλέφωνο: 22 - 305847
Φαξ: 22 - 459638
Email: elpinikiosbib@cytanet.com.cy
Web: www.cln.com.cy