Δήμος Λευκωσίας - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ


Ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 20 Φεβρουαρίου 1968 και είναι το πρώτο παιδί του Πολύκαρπου Γιωρκάτζη και της Φωτεινής Παπαδοπούλου το γένος Λεβέντη.  Μετά το θάνατο του πατέρα του μεγάλωσε με τη μητέρα του και το θετό πατέρα Τάσσο Παπαδόπουλο.  Είναι απόφοιτος του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ανδρέα και της Αγγλικής Σχολής.  Ακολούθως το 1986 κατετάγη στην Εθνική Φρουρά όπου υπηρέτησε ως Ανθυπολοχαγός των Καταδρομών. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης των Η.Π.Α., με μερική υποτροφία από το ίδιο το Πανεπιστήμιο, από όπου και αποφοίτησε με διάκριση το 1993.

Απέκτησε μεγάλη εμπειρία στον τομέα των επιχειρήσεων και γνώρισε πολυποίκιλες νοοτροπίες και κουλτούρες αφού είχε την ευκαιρία να εργαστεί τόσο στις συνθήκες υψηλού ανταγωνισμού των Η.Π.Α. και της Ευρώπης, όσο και στις απρόβλεπτες συνθήκες των αναδυόμενων αγορών της Ασίας και της Αφρικής.

Φοιτητής ακόμα, άρχισε να εργάζεται στο τμήμα προαγοράς συναλλάγματος μεγάλου οργανισμού στη Βοστώνη, ενώ αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του εργάστηκε αρχικώς στην Αθήνα, στο τμήμα πωλήσεων αναψυκτικών του ομίλου 3Ε και ακολούθως στο Αίγιο, στην παραγωγή εμφιαλωμένου νερού από τον ίδιο όμιλο. Από το 1995 έως το 2000 εργάστηκε αρχικώς ως Διευθυντής Μάρκετιγκ σε πέντε εργοστάσια παραγωγής του Ομίλου 3Ε και της Coca Cola στη Ρουμανία και τη Μολδαβία. Ακολούθως ανέλαβε Γενικός Διευθυντής του εργοστασίου παραγωγής στην Οραντέα, όπου ανταποκρίθηκε με επιτυχία στις απαιτήσεις και στις δύσκολες συνθήκες της φιλελευθεροποίησης της αγοράς και της παγκοσμιοποίησης στα πρώτα χρόνια μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Το 2000 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όπου ανέλαβε Διευθυντής Πωλήσεων στην πολυεθνική εταιρία Frigoglass, θέση που τον έφερε σε επαφή με τις αγορές δεκάδων χωρών της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής. Το 2002 ανέλαβε Περιφερειακός Διευθυντής των εργοστασίων της ίδιας εταιρίας στην Ιρλανδία, την Ισπανία και τη Ρουμανία και των αντιπροσωπειών της στο Βέλγιο, την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο και τη Γερμανία, ενώ, το 2003 ανέλαβε και Διευθυντής Έρευνας & Ανάπτυξης στη Frigοglass, θέση από την οποία είχε τη δυνατότητα να διοικήσει ομάδες διαφορετικών ειδικοτήτων και να ηγηθεί της ερευνητικής δραστηριότητας της εταιρείας. [περισσότερα]

Πρόσφατες Ομιλίες και Άρθρα

 Χαιρετισμός Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΕΒΕ Λευκωσίας
19 Νοε. 15:00
+
Χαιρετισμός Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΕΒΕ...
Χαιρετισμός Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΕΒΕ Λευκωσίας
Βιώσιμη κινητικότητα: Υπάρχουν τα σχέδια και οι πόροι, χρειάζεται η πολιτική βούληση
28 Ιουν. 13:45
+
Βιώσιμη κινητικότητα: Υπάρχουν τα σχέδια και οι πόροι, χρειάζεται η πολιτική βούληση
Ανάγκη χρηματοδότησης δράσεων και έργων υψηλής πρόσθετης αξίας στον τομέα των δημοσίων μεταφορών