Εορτασμοί στη Λευκωσία για την Ευρωπαϊκή Μέρα Γειτόνων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2012 / Εορτασμοί στη Λευκωσία για την Ευρωπαϊκή Μέρα Γειτόνων
Παρ, 08 Ιουν. 2012 00:00
Πραγματοποιήθηκαν χτες στη Λευκωσία εκδηλώσεις σε τρεις γειτονιές της πόλης, στον Άγιο Ανδρέα, στους Αγίους Ομολογητές και στη Χρυσαλινιώτισσα για την Ευρωπαϊκή Μέρα Γειτόνων. Οι εκδηλώσεις έγιναν υπό την αιγίδα του Δήμου Λευκωσίας και με την στήριξη των διαιτολόγων του Υπουργείου Υγείας που ενημέρωναν τους δημότες για τη Μεσογειακή Διατροφή.

Στον Άγιο Ανδρέα η εκδήλωση άρχισε το απόγευμα με θεατρική παράσταση από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου με θέμα «Η Λευκωσία του τότε που μας οδηγεί στο σήμερα» όπου παρουσιάστηκαν εικόνες της κοινωνίας της πόλης από προηγούμενες δεκαετίες. Στη συνέχεια οι δημότες περπάτησαν προς την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου όπου στήθηκε γιορτή με φαγητό, ποτό και μουσική.

Στους Αγίους Ομολογητές, η εκδήλωση στήθηκε γύρω από τον Πλάτανο στο κέντρο της μικρής πλατείας της περιοχής όπου οι δημότες μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν μέχρι αργά με φαγητό, ποτό, χορούς και παιχνίδια για τα παιδιά. Παράλληλα, στη Χρυσαλινιώτισσα η γιορτή της γειτονιάς έγινε στο πλακόστρωτο δρομάκι μπροστά από τον ξενώνα του Οργανισμού Νεολαίας όπου υπήρχε άφθονο φαγητό, επιτόπου ετοιμασία κυπριακών παραδοσιακών εδεσμάτων που ακολουθούν το πρότυπο της Μεσογειακής Διατροφής, ζωντανή μουσική και διάφορες χειροτεχνίες.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, σε σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στο θεσμό της Ευρωπαϊκής Μέρας Γειτόνων που στοχεύει στην προώθηση του πνεύματος της αλληλεγγύης στις γειτονιές της πόλης και στην αξία του εθελοντισμού και ευχαρίστησε όλους τους δημότες που βοήθησαν αφιλοκερδώς στη διοργάνωση όλων των εκδηλώσεων όπως και το Υπουργείο Υγείας για την στήριξη. Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, κα Ελίζα Μαρκίδου Κλινική Διαιτολόγος Α’, ανέφερε εκ μέρους του Υπουργού Υγείας τα πλεονεκτήματα της Μεσογειακής Διατροφής που προωθείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Μέρας Γειτόνων και συγχάρηκε το Δήμο Λευκωσίας για την πρωτοβουλία.

Στον Άγιο Ανδρέα τις εκδηλώσεις στήριξαν η εταιρείες Photos Photiades Ltd, η εταιρεία Senaga Trading Ltd (Stella Artois) και οι φρουταρίες «ΜΑΣ-Μυρούλλα Τάκης» και «Four Seasons». Στους Αγίους Ομολογητές η εκδήλωση έγινε με συνδιοργάνωση από το «The house of Europe in Cyprus» και το «Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών» ενώ στη Χρυσαλινιώτισσα η εκδήλωση έγινε με τη στήριξη του Λαϊκού Καφεκοπτείου.