Ο Δήμαρχος Λευκωσίας στο Αθλητικό Κέντρο Βορείου Πόλου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2012 / Ο Δήμαρχος Λευκωσίας στο Αθλητικό Κέντρο Βορείου Πόλου
Παρ, 11 Μαϊ. 2012 01:00
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης είχε συνάντηση στο γήπεδο του Βορείου Πόλου στο Καϊμακλί με τον αρχιτέκτονα του έργου κ. Θεοχάρη Δαυίδ, τον διευθυντή έργου κ. Λύσανδρο Κυριακού, τη Δημοτική Μηχανικό κα Αγνή Πετρίδου, άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες και τον Δημοτικό Σύμβουλο Αντώνη Αντώνη όπου επιθεώρησε τις εργασίες και έδωσε οδηγίες για την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στο χώρο.

Οι εργασίες στο Αθλητικό Κέντρο Βορείου Πόλου σύντομα ολοκληρώνονται με την κατασκευή του αθλητικού χώρου, των κερκίδων χωρητικότητας 1200 ατόμων, καθώς και μεγάλο στέγαστρο πάνω από τις κερκίδες. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εγκατάσταση μεγάλων προβολέων για φωτισμό κατά τη νύχτα. Σύντομα ολοκληρώνονται επίσης τα αποδυτήρια και η άλλη υποστηριχτική υποδομή. Τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Ιουνίου του 2012.  Το γήπεδο θα χρησιμοποιείται από τα πέντε τοπικά αθλητικά σωματεία της περιοχής, Βορείου Πόλου, Καϊμακλιού, Παλλουριώτισσας για τις προπονήσεις και τους αγώνες τους στοχεύοντας  στην άνοδο του αθλητισμού και της άμιλλας στην περιοχή. Τα Σωματεία της περιοχής που θα το χρησιμοποιούν είναι η Ομόνοια Βορείου Πόλου, ο Σπάρτακος, ο Μορφωτικός, ο Εθνικός και η Αναγέννηση ενώ στο γήπεδο μπορεί να φιλοξενούνται και άλλες εκδηλώσεις.

Το γήπεδο του Βορείου Πόλου εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Αναζωογόνησης των περιοχών κοντά στην Πράσινη Γραμμή και χρηματοδοτήθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό και το Δήμο Λευκωσίας.