Το έργο της Πλατείας Ελευθερίας εισέρχεται στην τελική φάση

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Το έργο της Πλατείας Ελευθερίας εισέρχεται στην τελική φάση
Παρ, 16 Σεπ. 2016 10:45
Αρχίζουν οι εργασίες σύνδεσης της Πλατείας με το πλάτωμα των πεζοδρόμων Λήδρας και Ονασαγόρου και την Κωστάκη Παντελίδη
 
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε το κοινό ότι το έργο της ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας εισέρχεται στην τελική φάση, με την έναρξη των εργασιών σύνδεσης της γέφυρας της Πλατείας με το πλάτωμα της εισόδου των πεζοδρόμων Λήδρας και Ονασαγόρου.
 
Οι εργασίες περιλαμβάνουν τον εκσυγχρονισμό των δικτύων κοινής ωφελείας για την εξυπηρέτηση των υποστατικών της περιοχής, την αναβάθμιση του υποστρώματος και τελικώς τη δημιουργία νέας, ενιαίας επιφάνειας που θα καλύπτει το πλάτωμα της εισόδου των πεζοδρόμων, την Κωστάκη Παντελίδη και θα συνδέεται με τη γέφυρα της Πλατείας Ελευθερίας. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, στον χώρο θα τοποθετηθεί νέος αστικός εξοπλισμός, όμοιος με αυτόν που θα τοποθετηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας.
 
Για τις ανάγκες του έργου θα εφαρμοστούν ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή, αφού παραχωρείται η συμβολή των οδών Κωστάκη Παντελίδη και Ρηγαίνης και το άνοιγμα των πεζοδρόμων Λήδρας και Ονασαγόρου στον εργολάβο. Συγκεκριμένα η οδός  Κωστάκη Παντελίδη θα παραμείνει κλειστή για την τροχαία κίνηση από την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016, μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2016, οπότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες της πρώτης φάσης.
 
Η διέλευση των οχημάτων από την Κωνσταντίνου Παλαιολόγου προς την οδό Ρηγαίνης θα γίνεται διαμέσου του πλατώματος των πεζοδρόμων Λήδρας και Ονασαγόρου μέσα σε καθορισμένη σηματοδοτημένη διαδρομή. Στην οδό Ρηγαίνης θα σηματοδοτηθούν επιπλέον χώροι στάθμευσης για οχήματα τροφοδοσίας για την εξυπηρέτηση των καταστημάτων τόσο της οδού όσο και της Κωστάκη Παντελίδη.
 
Η διέλευση των πεζών προς και από την περιοχή των πεζοδρόμων θα γίνεται από την οδό Αριστοκύπρου. Επίσης, το βόρειο πεζοδρόμιο της Κωστάκη Παντελίδη θα παραμείνει ανοικτό για τη διέλευση των πεζών από και προς τους πεζόδρομους μέσω της οδού Ρηγαίνης.  
 
Στα επηρεαζόμενα σημεία θα τοποθετηθούν καθοδηγητικές πινακίδες και σήματα τροχαίας για τη διευκόλυνση των πεζών και οδηγών, οι οποίοι παρακαλούνται να τα ακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή.
 
Οι εργασίες αναμένεται να επαναρχίσουν μετά τις 7 Ιανουαρίου 2017 μέχρι την τελική ολοκλήρωση του έργου. Το έργο εκτιμάται ότι θα έχει διάρκεια έξι μήνες.
 
Ο Δήμος προσβλέπει στη συνεργασία του κοινού για τη γρηγορότερη και καλύτερη εκτέλεση των εργασιών προς όφελος της περιοχής και της Λευκωσίας. Λυπούμαστε για τυχόν ταλαιπωρία των δημοτών και των επισκεπτών στην περιοχή.
 
Για οποιεσδήποτε πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης του Δημότη (ΓΕΠΔ) στο τηλ. 22797007 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση citizenservice@nicosiamunicipality.org.cy