Χριστούγεννα στη Λευκωσία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Χριστούγεννα στη Λευκωσία
Τετ, 30 Νοε. 2016 10:40
Ο Δήμος Λευκωσίας διοργανώνει και φέτος ποικίλες εκδηλώσεις κατά την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων με αποκορύφωμα την περίοδο 11 - 26 Δεκεμβρίου 2016.

Λεωφόρος Χριστουγέννων 11 - 26 Δεκεμβρίου
Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία της Λεωφόρου Χριστουγέννων κατά τις τρεις τελευταίες χρονιές διοργάνωσής της, το δίκτυο εθελοντών «Λευκωσιάζω» και ο Δήμος Λευκωσίας προγραμματίζουν και φέτος τη διοργάνωση και λειτουργία της.

Η Λεωφόρος Μακαρίου μεταμορφώνεται σε ένα όμορφο Χριστουγεννιάτικο χωριό, με ξύλινα σπιτάκια, χριστουγεννιάτικα δέντρα και στολίδια, χορωδίες, παραστάσεις, δραστηριότητες, λούνα παρκ και πολλές εκπλήξεις. 

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της διοργάνωσης θα δημοσιευθεί στη σελίδα του «Λευκωσιάζω» στο facebook (Lefkosiazo), στην ιστοσελίδα του Δήμου Λευκωσίας www.nicosia.org.cy, και θα κυκλοφορήσει επίσης και σε έντυπη μορφή (leaflet).

Pop Up Festival / City Plaza 1 Δεκεμβρίου 2016 - 6 Ιανουαρίου 2017
Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Λευκωσίας διοργανώνει το Pop Up Festival στη Λεωφόρο Μακαρίου. Για έξι εβδομάδες στην πιο κεντρική αρτηρία της πρωτεύουσας, νέοι επιχειρηματίες, δημιουργοί, καλλιτέχνες, τεχνίτες και άλλοι επαγγελματίες αλλά και νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) θα παρουσιάζουν τις καινοτόμες ιδέες τους, θα δείξουν τη δουλειά τους και θα έρθουν σε επαφή με το κοινό της Λευκωσίας.

Οδός Στασικράτους - Κυριακή 11 Δεκεμβρίου                                                                                                 
12:00 Καθιερωμένο «Christmas Party» με λιχουδιές, ροφήματα και πλούσιο καλλιτεχνικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα, με χορωδίες, χορευτικά σύνολα και μουσικά σχήματα σε μια ατμόσφαιρά μαγική που συνάδει με το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Πολυεργαστηριακό Κέντρο Χρυσαλινιώτισσας
Τριήμερο εκδηλώσεων 16, 17 και 18 Δεκεμβρίου
Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου

Η  εκδήλωση περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κασσιανού και τη παιδική χορωδία του Δήμου Λευκωσίας και δεξίωση με Χριστουγεννιάτικα εδέσματα στο καφενείο του Κέντρου.

Τα εργαστήρια του Πολυεργαστηριακού Κέντρου θα είναι ανοικτά και οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να τα επισκεφθούν και να αγοράσουν τις δημιουργίες των καλλιτεχνών.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας τα μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου και οι χορωδίες, θα επισκεφθούν κατοικίες της περιοχής, θα τραγουδήσουν τα κάλαντα, θα μοιράσουν δώρα και θα ανταλλάξουν ευχές με τους κατοίκους της περιοχής.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου
10:30-11:00 Αφήγηση παραμυθιού
11:15-12:00 Εργαστήρια για παιδιά με κατασκευές
12:15-13:00 Παιγνίδια με πινιάτα για παιδιά
15:00-15:30 Παρουσίαση Εργαστηρίου Τέχνης «Εν Τέχνης» υπό τη διεύθυνση της Ελένης Χριστοδούλου
17:00-19:00 Επίδειξη μόδας - Γευσιγνωσία Κρασιού - Μουσική επένδυση με Dj

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου
10:00-20:00 Παζαράκι με έργα τέχνης και κατασκευές από τους καλλιτέχνες του  Πολυεργαστηριακού Χρυσαλινιώτισσας και πολλούς άλλους.
11:00-12:00 Εργαστήριο για παιδιά
12:00 -13:00 Windcraft band συναυλία

Οδός Ερμού - Κυριακή 18 Δεκεμβρίου
Επίσης, στις 18 Δεκεμβρίου διοργανώνεται μια αλλιώτικη εκδήλωση στην οδό Ερμού, στην παλιά πόλη, μια αναβίωση της οδού Ερμού των αρχών του 20ου αιώνα με παραδοσιακή τέχνη, εδέσματα αλλά και σύγχρονες μικροκατασκευές.

Άλλες εκδηλώσεις στη Λευκωσία
Παράλληλα γίνονται και πολλές άλλες εκδηλώσεις στην πόλη μας ως εξής:

Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη - Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου
20:00  Μια αλλιώτικη παράσταση της χορωδίας του Δήμου Λευκωσίας.
Μέσα στο ζεστό περιβάλλον της αίθουσας και με ένα ποτήρι κρασί, θα γευτούμε τις μελωδίες του Μάνου Λοΐζου, του Σταύρου Κουγιουμτζή, του Μάνου Χατζιδάκι, του Δημήτρη Λάγιου, αλλά και του Μάρκου Βαμβακάρη και του Βασίλη Τσιτσάνη. Από το ρεπερτόριο δε θα λείψει μια πινελιά από το κυπριακό παραδοσιακό τραγούδι. Μια διαδραστική παράσταση, αφού τα μέλη της χορωδίας μας θα βρίσκονται ανάμεσα στο κοινό, κι όλοι μαζί σαν μια μεγάλη παρέα θα τραγουδήσουμε και θα πιούμε στην υγειά των μεγάλων αυτών συνθετών.
Στην παράσταση συμμετέχει ο Κούλης Θεοδώρου και η Μαρία Θεοδότου, με τη συνοδεία μουσικού σχήματος. Στο πιάνο ο Σάββας Σάββα.
                                                                                                                   
Πλατεία εκκλησίας Αγ. Βαρβάρας Καϊμακλί - Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 
18:00 Ο Σύνδεσμος Γονέων των Α’ και Β’ Δημοτικών Σχολείων Καϊμακλίου, σας
προσκαλεί στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση με θέμα «Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες».
                                                                    
Εκκλησία Φανερωμένης - Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου
20:30 Ο Σύνδεσμος «Φίλοι της Λευκωσίας» και ο Δήμος Λευκωσίας διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με την Ορχήστρα Συναυλιών του Δήμου Λευκωσίας υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Παπαντωνίου.

Πλατεία Φανερωμένης - Σάββατο 17 Δεκεμβρίου
15:00-16:00  Eλληνικοί Χοροί,  Χορευτικό Συγκρότημα του Πολιτιστικού Ομίλου ΑΗΚ –Λευκωσίας
16:00-17:00 Mουσική από το «Rondo alla Cypria Ensemble»
17:00-18:00 Musicano Band, Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια
18:00-19:00 Παραδοσιακά Kάλαντα του Ελληνισμού με Μουσικό Σχήμα παραδοσιακών οργάνων

Λήδρας - Ονασαγόρου - Φανερωμένη - Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου
18:00-19:00 Η χορωδία του Δήμου Λευκωσίας θα τραγουδήσει Χριστουγεννιάτικα τραγούδια στη Λήδρας, Ονασαγόρου και Φανερωμένη.                                               
                                                                                             
Θέατρο Παλλάς - Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου
20:00 «Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Αγάπης» από την Ορχήστρα Συναυλιών Δήμου Λευκωσίας σε συνεργασία με τους «Φίλους της Αρμονίας» υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Παπαντωνίου.

Αγορά Παλαιού Δημαρχείου - Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου
18:30 Κινηματογραφικό Αφιέρωμα με αφορμή την Ευρωπαϊκή Μέρα Ταινίας Μικρού Μήκους. Διοργανώνεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας.

Λήδρας - Ονασαγόρου - Φανερωμένη - Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου
18:00-19:00 H Φιλαρμονική του Δήμου Λακατάμιας θα παιανίζει τα Κάλαντα στη Λήδρας, Ονασαγόρου και Φανερωμένη
                                                                                                                     
Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη - Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 - 8 Ιανουαρίου 2017
Μιούζικαλ « Ο Χιονάνθρωπος μου»
Το νέο πρωτότυπο μούζικαλ του Αλεξ Παναγή, Κατερίνας Χριστοφίδου και Σταύρου Σταύρου, με ζωντανή ορχήστρα, τραγούδια, άφθονο γέλιο και συγκίνηση.
Τα όμορφα σκηνικά και κοστούμια, οι εντυπωσιακοί φωτισμοί και τα εφέ αλλά και το προσεγμένο κάστ από ταλαντούχους ηθοποιούς-τραγουδιστές υπόσχονται να κάνουν τον χιονάνθρωπο το πιο πολυσυζητημένο μουσικοθεατρικό event της φετινής εορταστικής περιόδου.
Πρόκειται για μια παράσταση που στοχεύει να περάσει στα παιδιά μηνύματα αγάπης, φιλίας αλλά και αποδοχής της αλλαγής και της απώλειας.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να αποταθείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Λευκωσίας www.nicosia.org.cy