Διακίνηση και αναβάθμιση προσβασιμότητας στους πεζόδρομους

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2019 / Διακίνηση και αναβάθμιση προσβασιμότητας στους πεζόδρομους
Πεμ, 25 Ιουλ. 2019 11:15
Ο Δήμος Λευκωσίας, με στόχο τη διευκόλυνση της διακίνησης και της πρόσβασης των ΑμεΑ σε τροχοκάθισμα, μελέτησε διάφορους τρόπους και προχωρεί στην κατασκευή μικρής κινητής ράμπας ειδικά για τα κέντρα αναψυχής σε όλη την περιοχή των πεζοδρόμων Λήδρας, Ονασαγόρου και παρόδων.
 
Θα κατασκευαστούν ειδικές ξύλινες βοηθητικές μετακινούμενες ράμπες για 37 κέντρα αναψυχής που λειτουργούν στην περιοχή των πεζοδρόμων. Οι εξειδικευμένες ράμπες θα κατασκευαστούν από τον Δήμο και θα παραχωρηθούν στους ιδιοκτήτες των κέντρων για τη δική τους χρήση και εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας που διακινούνται με αναπηρικό τροχοκάθισμα. Oι ράμπες θα είναι ομοιόμορφες και θα γίνεται προσαρμογή ανάλογα με τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά κάθε καταστήματος.
 
Η εγκατάσταση της υποδομής αυτής θα γίνει μόνο με τη συγκατάθεση των ιδιοκτητών των κέντρων αναψυχής.
 
Οι λύσεις που έχουν δοθεί έγιναν μετά την ανταλλαγή απόψεων όλων των εμπλεκόμενων και ιδιαίτερα με τον Πρόεδρο της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου (Ο.ΠΑ.Κ.).
 
Στόχος της προσπάθειας αυτής του Δήμου Λευκωσίας είναι να βοηθήσει στη βελτίωση της προσβασιμότητας και στη δημιουργία ενός πιο φιλικού περιβάλλοντος για όλους.
 
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ όπως επικοινωνείτε με το Γραφείο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης του Δημότη στο τηλέφωνο 22 797007.