Ο Δήμος Λευκωσίας επεκτείνει τις κοινωνικές του υπηρεσίες – Υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με τον Φι

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2019 / Ο Δήμος Λευκωσίας επεκτείνει τις κοινωνικές του υπηρεσίες – Υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με τον Φι
Παρ, 20 Σεπ. 2019 12:38
Συμβολική μέρα επιλέγει ο Δήμος Λευκωσίας να υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας με τον  Σύνδεσμο ΙΘΑΚΗ. Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας Αλτσχάιμερ, ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλανθρωπικού Συνδέσμου Στήριξης Ατόμων με Άνοια ΙΘΑΚΗ,  Ισαβέλλα Καραολή, στις 20 Σεπτεμβρίου 2019 στο Δημαρχείο Λευκωσίας.
 
Στόχος της συνεργασίας του Συνδέσμου με τον Δήμο Λευκωσίας και το Πολυδύναμο Κέντρο του είναι η επέκταση της παροχής ποιοτικών κοινωνικών υπηρεσιών στα άτομα της τρίτης ηλικίας, η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών στα άτομα που πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ αλλά και η στήριξη των άτυπων φροντιστών τους στο Κέντρο Ημέρας στην Λευκωσία.
 
Ο Δήμος Λευκωσίας επενδύει στις πολιτικές κοινωνικής προστασίας και προωθεί την ολιστική παροχή κοινωνικής φροντίδας σε όλες τις ευάλωτες ομάδες καλύπτοντας κενά που διαπιστώνονται, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του. Η παρούσα συνεργασία είναι επέκταση των υφιστάμενων κοινωνικών υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής.
 
Ο Σύνδεσμος Ιθάκη δημιουργήθηκε για να προσφέρει στον ασθενή και στην οικογένεια του ανακουφιστική στήριξη σε όλα τα στάδια της ασθένειας. Η προσφορά της φροντίδας από εξειδικευμένα άτομα και κέντρα, η κοινωνικοποίηση των ασθενών και η ψυχοκοινωνική και οικονομική προσφορά προς την οικογένεια του ασθενή είναι μόνο μερικοί από τους στόχους που έχει θέσει ο Σύνδεσμος. Το κέντρο θα παρέχει καθημερινή στήριξη και απασχόληση των ανοϊκών ατόμων, προσφέροντας δωρεάν Νοητική Ενδυνάμωση με διάφορους επαγγελματίες όπως ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, εργοθεραπευτή, νοσηλευτή, λογοθεραπευτή, φυσιοθεραπευτή, μουσικό και γυμναστή, προσπαθώντας έτσι η Νοητική Ενδυνάμωση να παρέχεται στην ολιστική της μορφή. Επίσης, θα προσφέρει ψυχοεκπαίδευση και ψυχοκοινωνική υποστήριξη στους συγγενείς / φροντιστές των ατόμων αυτών.
 
Το Κέντρο Ημέρας θα λειτουργήσει  στο υποστατικό που στεγαζόταν το Πολυδύναμο Κέντρο Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στην οδό Πειραιώς (πάροδο Λεωφόρου Καλλιπόλεως) και θα δίδεται προτεραιότητα εξυπηρέτησης στους κατοίκους της περιοχής Παλουριώτισσας και δημότες του Δήμου Λευκωσίας γενικότερα. 
 
Η συμφωνία υπογράφηκε παρουσία Μελών της Επιτροπής Προνοίας του Δήμου Λευκωσίας, κυρίων Κάτιας Απέγητου και Ελένης Λουκαΐδου, Εκπροσώπων της Επαρχιακής Επιτροπής του Συνδέσμου Ιθάκη Λευκωσίας και υπηρεσιακών του Δήμου Λευκωσίας.