Ο Δήμος Λευκωσίας τίμησε τον Δημήτρη Ζ. Πιερίδη με το Τιμητικό Μετάλλιο της Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2019 / Ο Δήμος Λευκωσίας τίμησε τον Δημήτρη Ζ. Πιερίδη με το Τιμητικό Μετάλλιο της Λευκωσίας
Πεμ, 31 Οκτ. 2019 14:30
Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, κατά την οποία τιμήθηκε ο Δημήτρης Ζ. Πιερίδης με το Τιμητικό Μετάλλιο της Λευκωσίας για τα 25 χρόνια συνεχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας με τον Δήμο Λευκωσίας μέσω του NiMAC (Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας - Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη) και τη συμβολή του στην πολιτιστική ζωή της Λευκωσίας και του τόπου γενικότερα.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι «στην Πρωτεύουσα της Κύπρου, στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου μας είχαμε τη χαρά και την τιμή να συνεργαζόμαστε τα τελευταία 25 χρόνια με ένα άνθρωπο ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του, ψυχή τε και σώματι, στη διαφύλαξη και ανάδειξη του πολιτισμού. Τον ευγενή «μουσειοπλάστη», όπως πολύ εύστοχα έχει χαρακτηριστεί, αφού μέσω του Κοινωφελούς Ιδρύματος Πιερίδη, ίδρυσε στην Ελλάδα και την Κύπρο έντεκα Μουσεία, Πινακοθήκες και Βιβλιοθήκη Ιστορίας της Τέχνης. Έναν άνθρωπο τόσο περήφανο για τη χώρα του και την ελληνική του καταγωγή, που αντιμετωπίζει τη δημιουργία μουσείων και χώρων πολιτισμού σαν εθνική υποχρέωση.

Ως ελάχιστη αναγνώριση και τιμή για τα 25 χρόνια συνεχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας του Ιδρύματος Πιερίδη με τον Δήμο Λευκωσίας, μέσω του NiMAC (Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας - Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη) και για τη καίρια συμβολή σας στην πολιτιστική ζωή της πόλης μας, το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας σας απονέμει το Τιμητικό Μετάλλιο της Λευκωσίας συνοδευμένο από το Τιμητικό Δίπλωμα της Λευκωσίας.

Αισθανόμαστε περήφανοι για τον πολιτισμό μας, γιατί άνθρωποι όπως εσείς, φορτώσατε τη στενή λωρίδα γης που έχουμε για μικρή πατρίδα, με τόσο άφθονο και πολύτιμο φορτίο πολιτισμού.»

Ο κ. Πιερίδης ευχαρίστησε για την τιμητική διάκριση από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας δίνοντας την υπόσχεση για τη συνεχή, ολόπλευρη του συμμετοχή και παρουσία, για ακόμη πιο μεγάλα βήματα.

Ο Γιάννης Τουμαζής, Διευθυντής του NiMAC (Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας – Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη) ξεκινώντας την εκδήλωση, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των είκοσι-πέντε χρόνων λειτουργίας του, το Κέντρο, με την αγαστή συνεργασία και αρωγή του Δήμου Λευκωσίας και του Ιδρύματος Πιερίδη, διοργάνωσε και παρουσίασε περισσότερες από 100 εκθέσεις μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης με συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών από την Κύπρο και το εξωτερικό. Επιπλέον, σε συνεργασία με μουσεία, κέντρα τεχνών και πολιτιστικά ιδρύματα ευρωπαϊκών και άλλων χωρών, διοργάνωσε πολλά και σημαντικά εικαστικά και άλλα πρότζεκτς. Επίσης, ευρισκόμενο μερικά μέτρα από την Πράσινη Γραμμή, το Κέντρο πρωτοστάτησε στη συνεργασία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων δημιουργών.

Η έκθεση XXV, μια οπτικοακουστική αναδρομή στην πολύχρονη ιστορία του Κέντρου μέσα από το πλούσιο αρχείο του NiMAC, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού,  παρατείνεται μέχρι τις 6 Νοεμβρίου 2019.