Ο Δήμος Λευκωσίας συμμετέχει στην κοινή Ευρωπαϊκή δράση για την Ημέρα της Ευρώπης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2020 / Ο Δήμος Λευκωσίας συμμετέχει στην κοινή Ευρωπαϊκή δράση για την Ημέρα της Ευρώπης
Σαβ, 09 Μαϊ. 2020 12:30
Η Ημέρα της Ευρώπης - Οι ευρωπαϊκές πόλεις τραγουδούν μαζί για την αλληλεγγύη

Ο Δήμος Λευκωσίας συμμετέχει στην κοινή Ευρωπαϊκή δράση για την Ημέρα της Ευρώπης με την Παιδική του Χορωδία, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Βασιλικής Αναστασίου, και τραγουδά τον Ύμνο της Ευρώπης "Ωδή στη Χαρά", από την Ενάτη Συμφωνία του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν. Ο ύμνος εκφράζει τα ευρωπαϊκά ιδανικά της ελευθερίας, της ειρήνης και της αλληλεγγύης.

Στο σύνδεσμο πιο κάτω μπορεί να δείτε τον Ύμνο της Ευρώπης από πόλεις που συμμετέχουν στο δίκτυο των πόλεων της Ευρώπης - EUROCITIES

https://www.youtube.com/watch?v=FoEllh2sYuo&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1bEU2n2Xw79vuu-x3Mj_oc28VAXaFo60dM8wFIUk7z6KvgDVpIsUzqT7Q

Επίσης η Δημοτική Σύμβουλος Μπέττυ Κουσουλίδου ανέγνωσε μήνυμα του Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη για την Ημέρα της Ευρώπης:
«Σήμερα η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δοκιμάζεται.
Η πανδημία έχει ταράξει συθέμελα την Ευρώπη και απαιτεί άμεση αντίδραση σε επίπεδο αναπτυξιακό, κοινωνικό, θεσμικό και πολιτικό.
Το εγώ πρέπει να γίνει εμείς.
Κοινός σκοπός μας η προστασία των δημοτών μας.
Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο.
Έχουμε μακρύ δρόμο για να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε την επόμενη μέρα.
Οι πόλεις αποτελούν πόλους οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης και συνοχής και αυτή την περίοδο θα χρειαστούν ενίσχυση.
Μπορούμε να πετύχουμε της έξοδο από αυτήν την κρίση μόνο αν εργαστούμε όλοι μαζί για να προστατεύσουμε τους πολίτες μας»

Δήμαρχοι και Μέλη Δημοτικών Συμβουλίων από διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις έστειλαν το μήνυμα τους για αυτήν τη μέρα στο πιο κάτω βίντεο.  

https://www.youtube.com/watch?v=Iu_uZbL6qoI&feature=youtu.be&fbclid=IwAR38IH_OIToEFHV0-QYjZEaB5GKWL_yGaK844wnByP9UGD4fqwdgaeT_ZGg

#SpecialEuropeDay#cities4solidarity @EUROCITIEStweet